Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Princezná Diana (†36). Dražba zakázanej fotografie z roku 1981
Zdielať na
Showbiznis

Princezná Diana (†36). Dražba zakázanej fotografie z roku 1981

Zdroj: ISIFA

Doposiaľ neznáme fotografie mladej princeznej Diany z doby, kedy bola ešte Dianou Spencerovou, sa budú dražiť v USA. Záujem o čiernobiele snímky priťahuje o to viac, že bulvárne noviny Daily Mirror ich označili za nevhodné na vydanie.

Snímok pochádza zo začiatku roku 1981 a Diana je na ňom zachytená na horskej chate, ako sa usmieva do objektívu pohodlne usadená na kolenách neidentifikovaného mladého muža. Pri okne stojí fľaša whisky Johnnie Walker a cez celú fotku je napísané "not to published" (nepublikovať).

Na zadnej strane fotografie je dátum 26. februára 1981, teda dva dni potom, čo Buckinghamský palác oznámil jej zasnúbenie s princom Charlesom. Vlastníkom fotografie je Bobby Livingstone z aukčnej siene RR Auctions v meste Amherst v štáte New Hampshire, ktorý fotografiu kúpil pred siedmimi rokmi z fotobanky britského listu Daily Mirror.

Fotka s rozmermi 20x25 centimterov by sa podľa Livingstona za bežných okolností predala za približne 1 000 dolárov, ale "pre nápis nevydávať očakávame, že sa cena vyšplhá omnoho vyššie," uviedol.

"Zachytáva okamih, kedy už bolo zaznamenané zasnúbenie a tlač okolo Diany šalela. Ale Daily Mirror sa aj tak rozhodol nevydať fotku, na ktorej je Diana v uvoľnenej pozícii u niekoho iného, než u princa Charlesa,"
uviedol Livingstone.

Fotografia sa bude spolu s ďalšími dražiť online a prihadzovanie potrvá od 17. do 24. januára. Princezná Diana zomrela po dopravnej nehode v Paríži v auguste 1997. Rok po tom, ako sa s princom Charlesom rozviedla. Mala 36 rokov.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: ČTK

Zdielať na

Najčítanejšie