Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dara Rolins (40) či Jiří Pomeje (48). Prezident Klaus udeľoval amnestie!
Zdielať na
Showbiznis

Dara Rolins (40) či Jiří Pomeje (48). Prezident Klaus udeľoval amnestie!

Český prezident Václav Klaus totiž využil svoju právomoc a v prvý novoročný deň udeľoval amnestie. Trest pravdepodobne odpustia napríklad speváčke Dare Rolins, producentovi Jiřímu Pomeje či pirátovi Alešovi Trpišovskému, píše český portál blesk.cz. Znamená to, že budú mať čistý register trestov.

Speváčka Dara Rolins má veľké šťastie. Ešte v auguste bola odsúdená za to, že pred dvomi rokmi zrazila autom motocyklistu Jindřicha Rotrekla (†63) na 26 mesiacov. Začiatkom decembra jej ale odvolací súd zmiernil trest na 18 mesačnú podmienku.

Udelenie amnestie tak znamená, že podmienka sa pre Daru skončila, na vodičák však napriek tomu môže zabudnúť. "Je to pre mňa veľké prekvapenie, ale zároveň aj pozitívna správa do Nového roku," povedala speváčka Novému času. 

A tú sú ďalší, ktorí podľa Blesku môžu vydýchnuť: pirát Aleš Trpišovský: Odsúdený na dva roky s odkladom na štyri za agresívnu jazdu na diaľnici D1, producent Jiří Pomeje: Odsúdili ho na 18 mesiacov s odkladom na tri roky za poškodzovanie veriteľa, futbalista Tomáš Skuhravý: Odsúdený k dvojročnej podmienke za podvod s autom, futbalový boss František Chvalovský: Jeho stíhanie za podvod zhruba 1,5 miliardy českých korún trvá už 12 rokov.

S prosbou o udelenie amnestie sa v poslednom čase skloňovalo aj meno herca Dušana Cinkotu, ktorý si už za mrežami odpykáva osemročný trest za drogovú trestnú činnosť. Cinkota už raz za drogy odsúdený bol.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Nový čas, blesk.cz, TV JOJ/David Mimra

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie