Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Smrť Larry Hagmana (†81). Pohreb bude súčasťou epizódy Dallasu
Zdielať na
Showbiznis

Smrť Larry Hagmana (†81). Pohreb bude súčasťou epizódy Dallasu

Predstavitelia americkej televízie TNT uviedli, že súčasťou druhej série pokračovania legendárneho seriálu Dallas (1978 - 1991) bude aj pohreb J.R. Ewinga, ktorého stvárňoval herec Larry Hagman. Ten skonal 23. novembra vo veku 81 rokov.

Tvorcovia seriálu už skôr avizovali, že hercovo úmrtie chcú zakomponovať do deja seriálu. Epizódu s Ewingovým pohrebom zatiaľ nenakrútili, údajne by sa však v nej mali objaviť aj viacerí herci z pôvodného seriálu. Hagman účinkoval aj v jeho pokračovaní, pričom pred smrťou stihol nakrútiť ešte šesť dielov druhej série. Tá bude mať v USA premiéru 28. januára.

Larry Hagman sa narodil 21. septembra 1931 v texaskom Fort Worth. Jeho otec Benjamin bol právnikom a mama Mary Martin herečkou. Keď sa rodičia rozviedli, žil so starou mamou v Los Angeles a neskôr s matkou v New Yorku. S herectvom začínal na divadelných doskách, neskôr účinkoval v seriáloch a po množstve epizódnych úloh sa do povedomia verejnosti dostal vďaka sitkomu Snívam o Jeannie (1965 - 1970).

Sláva prišla v roku 1978, keď sa na obrazovky televízie CBS dostal Dallas. Seriál o bohatej naftárskej rodine Ewingovcov, v ktorom nebola núdza o intrigy, klamstvá, rodinné roztržky, neveru či násilie, získal obrovskú popularitu a Hagmana za jeho herecký výkon štyri razy nominovali na Zlatý glóbus.

Herec mal za sebou divoký život, bral LSD, fajčil marihuanu a s alkoholom začal už ako tínedžer, pričom skončil až v roku 1992, keď mu lekár povedal, že má cirhózu a ak neprestane piť, ostáva mu šesť mesiacov života. O tri roky neskôr mu diagnostikovali rakovinu pečene, takže prestal fajčiť a o mesiac podstúpil transplantáciu.

V posledných rokoch svojho života začal verejne bojovať proti cigaretám a propagoval ekologický spôsob života - dokonca nakrútil reklamu, v ktorej ako J. R. Ewing hovorí o tom, že pred naftou uprednostnil solárnu energiu. Po Hagmanovi zostala jeho manželka Maj, ktorú si vzal už v roku 1954 a mal s ňou dve deti.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: SITA

Zdielať na

Najčítanejšie