Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Herec Dušan Cinkota (41) uteká, už je v policajnej pátračke...
Zdielať na
Showbiznis

Herec Dušan Cinkota (41) uteká, už je v policajnej pátračke...

Polícia si dala na čas. Ani týždeň po rozhodnutí súdu nesedí Dušan Cinkota vo väznici. Oficiálne pátranie sa spustilo len včera. Tvár herca odsúdeného na osem rokov za drogy je tak v policajnej databáze. Kolega Andy Hryc chce Cinkotu zachrániť od basy. Spustil petíciu za jeho omilostenie. Dnes má už tisícky podpisov.

Dušan Cinkota má podľa rozhodnutia súdu stráviť v base 8 rokov. Obhajuje sa tým, že bol zneužitým policajným informátorom. Práve preto v mnohých diskusiách na internete ľudia odsudzujú výšku trestu. 

"Tu ide o princíp. V tejto republike dostaneš menej za vraždu ako za užívanie drog, krádež a podobne. Potrestaný by mal byť každý, ale spravodlivo," píše sa v jednej internetovej diskusii.

Krátko po vyhlásení rozsudku sa iniciatívy za Cinkotovo omilostenie chytil jeho herecký kolega Andy Hryc. Spustil internetovú petíciu, ktorú dodnes podporili tisícky, známych ale aj menej známych ľudí.

Petíciu plánuje v piatok odovzdať ministerstvu spravodlivosti, odkiaľ poputuje k prezidentovi. "Petíciu občanov za omilostenie pána Cinkotu vnímame skôr ako prejav solidarity alebo sympatií voči hercovi Cinkotovi, ale nebude mať v žiadnom prípade rozhodujúci vplyv, počet takýchto podpísaných, na udelenie milosti," povedal hovorca prezidenta Marek Trubač.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Samuel Migaľ

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie