Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Herec Dušan Cinkota (41) pobudne v base 8 rokov
Zdielať na
Showbiznis

Herec Dušan Cinkota (41) pobudne v base 8 rokov

Zdroj: ISIFA

Herec Dušan Cinkota pôjde na osem rokov do väzenia. Rozhodol o tom na utorkovom verejnom zasadnutí Krajský súd Bratislava. Ten zamietol odvolanie obžalovaných Dušana Cinkotu a Martina Havrana. Rozsudok súdu prvého stupňa považuje odvolací súd za správny a zákonný.

Dokazovaním na okresnom súde bola podľa neho dostatočne preukázaná vina obžalovaných. Rozsudok je právoplatný. Na verejnom zasadnutí sa Cinkota nezúčastnil. Cinkotu uznal Okresný súd Bratislava IV 1. marca za vinného z drogovej trestnej činnosti a uložil mu trest osem rokov v ústave so stredným stupňom stráženia, herec sa proti rozsudku odvolal.

Cinkota, ktorý už raz bol pre drogy odsúdený, komentoval vtedy rozsudok slovami, že variči zas dostali menej ako on. V záverečnej reči poznamenal, že neverí slovám prokurátora a rovnako neverí, že stojí pred súdom. "Neviem a začínam pochybovať o tom, či som spravil dobre, že som sa na spoluprácu s políciou dal," povedal s tým, že sa cíti ako "blbec".

Skutočnosť, že stojí pred súdom, ho motivuje k tomu, že už nikdy neohlási trestný čin. "Takto motivujete celú spoločnosť," zdôraznil v marci.  V deň zadržania mal u seba drogu, ktorú kúpil u Havrana v byte. Zároveň si tam dal dávku pervitínu. Podľa neho by bolo v danom momente divné, ak by si ju nedal. Poznamenal, že s užitím drogy mal ako bývalý narkoman problém, veril však, že svoju recidívu zvládne. Drogu mal odovzdať policajtovi J., zadržala ho však iná hliadka.

Obhajca Dušana Cinkotu vtedy v záverečnej reči žiadal, aby bol jeho klient oslobodený, keďže absentuje jeho úmysel spáchať trestný čin. "Úmysel môjho mandanta smeroval k odhaľovaniu trestnej činnosti," povedal vtedy obhajca a dodal, že bez naplnenia subjektívnej stránky, preukázania úmyslu, v podstate nedochádza ku konkrétnemu naplneniu skutkovej podstaty trestného činu. Podľa neho jeho klient dlhodobo spolupracoval s políciou, pomáhal cudzineckej polícii, neskôr pri odhaľovaní drogovej trestnej činnosti. Drogu, ktorú mal pri zadržaní pri sebe, kúpil, aby pomohol polícii, tvrdil obhajca.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Júlia Zelenková, SITA

Zdielať na

Najčítanejšie