Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bedárov si môžete pozrieť už aj na Slovensku
Zdielať na
Showbiznis

Bedárov si môžete pozrieť už aj na Slovensku

Neprestávajúci potlesk a standing ovation - toto všetko si vyslúžila prvá slovenská premiéra najúspešnejšieho svetového muzikálu Bedári. Romantický príbeh videlo takmer 55 miliónov divákov po celom svete a v sobotu po prvý raz aj diváci v Bratislave.

Bývalého galejníka Jeana Valjeana prenasleduje policajný komisár. Stará sa o Cosset, s ktorou chce odísť do Anglicka, tá sa však zamiluje do baróna. Je však ťažké nájsť diváka, ktorý by nepoznal príbeh Bedárov. "Čítala som to na strednej škole, nevedela som si predstaviť, o čom bude muzikál, ale bolo to úchvatné," povedala reddaktorka TV JOJ Veronika Tóthová.

Hercov na javisku doprevádza 32-členný divadelný orchester. To sa dnes už tak často v divadle nevidí. "Divadlo je stretnutie živých umelcov so živými divákmi. Považujem trochu za podvod, keď je hudba v muzikáli nahratá a púšťa sa z pásov," povedal režisér Stanislav Moša.

Pre brnenské predstavenie autori dlho hľadali vhodné priestory. Náročnú scénu vyrábali v ateliéroch na Barrandove. Nakoniec sa podarilo všetko previezť do bratislavského Istropolisu. "6-7 kamiónov viezlo kulisy, 6 kamiónov techniky, 3 kamióny svetiel, pár dní to trvalo, kym sme to postavili," povedal producent Pavol Hudák. Svetoznámy muzikál Bedári v premiére prvý raz na Slovensku sledovalo plné hľadisko ľudí. "Budúcnosť tohto predstavenia je v našich otvorených srdciach," uzavrel režisér. 

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Klaudia Guzová

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie