Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Peter Rúfus (55) by bol v Amerike hviezdou prvej veľkosti
Zdielať na
Showbiznis

Peter Rúfus (55) by bol v Amerike hviezdou prvej veľkosti

V Amerike by ho volali Mister Voice - Pán Hlas. Dabuje Seana Conneryho, Roberta De Nira, Richarda Gera či Brucea Willisa. A bez jeho hlasu si už ťažko vieme predstaviť aj Jojku. Reč je o hercovi Petrovi Rúfusovi.

Za svoje umenie, ako narábať s hlasom, už získal nejedno ocenenie a pripojil k nemu ďalšie. Cenu literárneho fondu za dabing. Dabuje džentlemanov, drsňákov či romantických hrdinov a všetkých mu veríme. "Snažím sa vniknúť pod kožu toho herca a snažím sa splniť to, čo vidím v jeho výraze," opisuje Peter Rúfus. 

Keď dabuje, vždy sa vžije do danej postavy. Bez toho, by to ani nebolo také dobré. "Mám pociťt, že som chvíľu tá postava," dodáva. Urobiť filmu dobrý dabing je umenie. Podarí sa to vtedy, keď nevnímate, že Bruce Willis hovorí krásnou slovenčinou a veríte mu. "V tom dobrom filme prežívate niečo, čo vás obohatí," hovorí Rúfus.

Peter Rúfus sa lepšie ako pred kamerami, cíti za mikrofónom. To je jeho parketa a tam ho majú diváci tak radi. "Mňa sa raz pred tridsiatimi rokmi kolega opýtal a ty si kde bol, keď pán Boh rozdával talent? Vtedy som nevedel odpovedať, dnes viem. Za mikrofónom," tvrdí Peter Rúfus.

Najbližšie si jeho zamatový hlas užijete okrem večernej upútavky na film aj v programe Srdce pre deti. Minulý rok v ňom podal nezabudnuteľný a veľmi ľudský výkon. Dojalo ho, ako ste vy všetci boli ochotní pomôcť. A teší sa na to opäť. "Veľmi. Dúfam, že už budem zdatnejší pri mikrofóne a že to zvládnem bez takého citového rozpoloženia, aké bolo vtedy. Ale veľmi sa na to teším," uzatvára Rúfus. 

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Veronika Tóthová

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie