Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Štrajk a dilemu, kam s deťmi, rieši aj Karnasová (38) či Haasová (31)
Zdielať na
Showbiznis

Štrajk a dilemu, kam s deťmi, rieši aj Karnasová (38) či Haasová (31)

Učitelia si povedali dosť a rozhodli sa za svoje práva bojovať štrajkom. No a keďže aj herci, či speváci sú len ľudia a niektorí z nich majú aj školopovinné deti, zaujímalo nás, ako to vnímajú oni.

e"Našťastie, tým, že nie som zamestnaná, ako iní ľudia môžem si dovoliť zostať s dcérou napríklad doma. Ale chápem druhých ľudí, že to nemajú príjemné," povedala herečka Andrea Karnasová. "Dcéry sú veľké, chodia samé do školy aj zo školy, takže iba ak nebudem mať prácu tak zistím, že trčia doma," hovorí zase herec Martin Vanek.

"Bude so mnou, alebo si ju vezmem so sebou, ja to mám tak vymyslené, že keby sa čokoľvek stalo, je pri mne, alebo s babičkou. Ale určite nemám s tým problém," dodáva Zuzana Haasová. Zuazana učiteľov za štrajk neodsudzuje, skôr si myslí, že nemajú inú možnosť.

"Keby ste videli ako učia, aké majú podmienky, tak ja by som tam tiež stála. Ja chcem, aby učitelia tú múdrosť, čo majú, odovzdávali mojej dcére," hovorí herečka. Kým učitelia majú jasný cieľ, mnohé deti majú deň voľna. Štrajk pedagógov nevnímajú. "Nevníma to tak, lebo tomu až tak nerozumie," tvrdí Andrea Karnasová.

Rodičia ho však vnímajú a v nejednom prípade ho aj pocítia. "Samozrejme mnohých rodičov sa dotkne, budú si musieť brať deň voľna, nedostanú toľko peňazí, koľko by mali. Niektoré prevádzky budú obmedzené, ale keď to naozaj nefunguje, toto asi ľudia vidia ako jedinúmožnosť ako s tým pohnúť," dodáva Karnasová.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Soňa Chotárová

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie