Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mojsejová (54) odmieta údajný miliónový podvod
Zdielať na
Showbiznis

Mojsejová (54) odmieta údajný miliónový podvod

Známa podnikateľka z Pereša Nora Mojsejová bola opäť na súde. Prokuratúra jej kladie za vinu daňový podvod. Mala si uplatniť nadmerný odpočet za ekonomický software, za ktorý mala v niekoľkých splátkach zaplatiť vyše 6 miliónov slovenských korún...

"To ako len tak, že nejaký software tu máme, že Mojsejová tu sedí za 30 tisíc eur, ktoré jej nikto nedal. Veď to je smiešne. Smiešne a trápne," komentovala podnikateľka z Pereša. Čelí totiž obvineniu z neodvedenia dane a poistného. Ešte v roku 2008 si podľa prokurátora mala neoprávnene požadovať vrátenie DPH vo výške 998 tisíc slovenských korún.

Daňováci urobili vo firme Mojsejovej rozsiahlu kontrolu, ktorá trvala viac ako rok. Košický Daňový úrad jej však napokon tento nadmerný odpočet nepriznal a tak nedostala žiadne peniaze.

Zamestnanci daňového úradu a prokuratúra tvrdia, že obchod medzi Mojsejovou a firmou, ktorá mala software predať, bol len fiktívny. Nora to popiera a argumentuje tým, že mali CD k dispozícii, hoci ich obsah neskúmali. "Zrazu sa dozvieme, že na tých CD software nebol a nikto mi to nevie dokázať. Vy ste mali ako daňový úrad rok na to, rok na to, rok trvala táto kontrola," argumentuje Mojsejová.

"Ja vôbec neviem, prečo som tu. Ja skutočne neviem, prečo som tu. Neviem..." Súd ešte kauzu neuzavrel. Pokračovať bude koncom januára výsluchom ďalších svedkov. Kľúčovou by mohla byť aj výpoveď konateľky firmy, ktorá mala podľa Mojsejovej dodať software.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Janette Rákošová

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie