Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
ZÁKULISIE. Ako sa skúšal muzikál Pomáda
Zdielať na
Showbiznis

ZÁKULISIE. Ako sa skúšal muzikál Pomáda

Vstupenky na muzikálovú Pomádu sa rozchytali sa pár dní. Príbeh asi najznámejšieho a najpopulárnejšieho muzikálu všetkých čias sa na divadelných doskách teší veľkej popularite. Ak aj vy patríte k tým, ktorým sa vstupenky neušli, potešte sa aspoň zábermi so skúšok.

Pár dní pred bratislavskou premiérou sme sa ako jediní smeli ísť pozrieť na skúšky muzikálu pomáda v réžii Jána Ďurovčíka. ten si so sebou z Prahy, kde mal muzikál prvú premiéru, priviezol aj kompletný herecký štáb. V hlavnej úlohe sa tam i tu predstavila na premiére Nela Pocisková.

Nováčikom medzi pomádistami bol Janko Slezák, ktorý sa za neuveriteľné dva týždne musel naučiť kompletnú choreografiu, scenár a ešte aj piesne, ktoré jeho postava, Kenickie spieva. Samozrejme to zvládol. "S takýmito ľuďmi, akí tu sú, to bola hračka. Ale mal som obavy, bola to pre mňa výzva," povedal nám priamo po premiére.

Predstavenie kvôli bratislavskému divadlu prešlo niekoľkými malými úpravami - hlavne scénografickými. Divadlo, v ktorom sa muzikál hral v Prahe je o máličko väčšie a nižšie ako to, v ktorom sa hrá v Bratislave. A tak režisér spolu so scénografom využili technické vymoženosti, ktoré majú v Bratislave k dispozícii. "Máme tu hydraulickú plošinu, lietajúce auto, padajúce auto," tešil sa Ján Ďurovčík.

No a ako to už býva, na skúškach je okrem veľa práce aj veľa zábavy. V priloženom videu nájdete aj zopár postrehov režiséra k výkonom umelcov na pódiu. Dobrú zábavu.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Alexandra Hinková

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie