Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Viliam Polónyi (†84). Pán herec, odznelo na poslednej rozlúčke
Zdielať na
Showbiznis

Viliam Polónyi (†84). Pán herec, odznelo na poslednej rozlúčke

Pred pár dňami navždy odišiel ďalší velikán slovenského filmu a divadla - Viliam Polónyi. Slovensko sa s ním lúčilo v pondelok 19. novembra. A to na divadelných doskách bratislavskej novej scény. Prišli hereckí kolegovia, politici aj obyčajní ľudia...

Rozlúčku začalo krátko po 11- tej úvodné slovo herca Františka Kovára. Viliam Polónyi bol veľkým hercom, priateľom dobrého vína aj futbalového Interu Bratislava.

Oficiálna správa hovorí, že Viliam Polónyi zomrel na zápal pľúc. Posledné roky bol vážne chorý a jeho telo vo veku 84 rokov už nevládalo ďalej bojovať. "Žiaľbohu, mal diagnózu Parkinson," povedala televízii JOJ manželka Božena.

Hercovou najväčšou oporou v posledných rokoch bola jeho manželka. Nebál sa bolesti ani smrti. Ignoroval ich. Dokonca odmietal aj liečbu. Miesto liekov sa stretával s ľuďmi. Pri jeho obľúbenom stole sedí už len jeho manželka. No na Vilka Polónyiho spomínajú mnohí. Vraj rozdával radosť. Na doskách, ktoré znamenajú svet, v spoločnosti, či doma.

"Verím, že je tam hore, rozdáva úsmev a robí somariny," so smútkom v hlase spomína herec a kamarát Karol Čálik. Vždy veselý herec prijal svoju poslednú rolu, ibaže v hereckom nebi. "Všetko mi ho doma pripomína," priznáva na záver manželka Božena.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Soňa Chotárová

Zdielať na

Najčítanejšie