Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Herec Viliam Polónyi (†84). Príbeh jeho života...
Zdielať na
Showbiznis

Herec Viliam Polónyi (†84). Príbeh jeho života...

Herecká legenda, ktorú si pamätáme z nespočetného množstva filmov, Viliam Polónyi, zomrel v pondelok popoludní po dlhotrvajúcej chorobe vo veku 84 rokov. Optimizmus a radosť zo života ho vraj neopúšťali do konca života.

Krásnych 41 rokov prežila so svojím Vilom jeho manželka Božena. S priateľmi sa schádzali v krčmičke na bratislavskej Obchodnej ulici len kúsok od jeho domovskej Novej Scény, kde svojho času aj šéfoval. "Keď som prišla do divadla, hneď mi povedal - ty budeš moja žena," spomína. Aj sa tak stalo.

Aj tieto slová vraj hovoria o tom, aký bol Viliam človek. Slovami hereckého kolegu a umeleckého šéfa Novej scény Karola Čálika otvorený a nesmierne veselý. Veď si ho aj ako eléva zobral pod ochranné krídla. "V tej symbióze spevohry a činohry bol ideálny typ herca," myslí si Čálik.

A tak niet divu, že okrem rozhlasu či divadla exceloval asi v stovke filmov. Ako bývalý futbalista aj "funkcionárčil" v Interi. "Úspechy či neúspechy, on z toho nikdy nerobil tragédiu," hovorí ďalej manželka.

Kamarátom Viliama Polónyiho bol aj nedávno zosnulý Eduard Bindas. Spolu patrili do generácie, hercov, ktorá sa zaslúžila o rozvoj profesionálnych divadiel na Slovensku. "Ja som mala krásny život s mojím mužom," tvrdí ďalej manželka Viliama Polónyiho. Viliam Polónyi skonal po chorobe vo veku 84  rokov.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Viliam Šuška

Zdielať na

Najčítanejšie