Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Herečka Diana Mórová (42) nosí v peňaženke 5 eur
Zdielať na
Showbiznis

Herečka Diana Mórová (42) nosí v peňaženke 5 eur

Umenie je ako celoživotná obeta. Rovnakým názorom sa netaja mnohí Slovenskí herci. Toto povolanie je údajne otročina, ale napriek tomu by ho nevymenili za nič na svete. Herci Didi Mórová a Janko Koleník vyvrátili mýtus o tom, že herectvo je zárukou blahobytu a veľkých finančných odmien. Diana nám dokonca aj prezradila akú sumu má momentálne v peňaženke.

"Ja mám tak ťažké predstavenia, že potím krv, davas tym ludom vela, rano nemozem robit ine, lebo odovzdavam tym predstavenim strasne vela a kto mi to zaplati," pýta sa herečka Diana Mórová. "Myslim si, že za to všetko, čo robíme, že ono to naozaj vyzerá, že nič nerobíme, že len sa hráme, ale ten čas je nezaplatiteľný. Ako čo venujeme tomu výsledku, čo vidí len divák," dodáva herečka Mirka Partlová.

Ak si myslíte, že herectvo je zárukou blahobytu a veľkých finančných odmien, tak ste na omyle! Po splatení šekov a hypoték by vám z divadelných platov zostala akurát tak z koláča diera. "Ľudia potrebujú byť za svoju prácu odmenení. Či ja neviem, pohladenim, ale predsa len sa každý pozrie na tú pásku, že čo za tie odmeny si môže kúpiť a sa potešiť," myslí si Mórová.

Tešiť sa herci rozhodne nebudú. Jedine ak z toho, že dosky derú za ešte menej peňazí, ako tomu bývalo. "Divadlo ma stále nízke platy a tie, ktoré nám ešte znížili. Robíš nejakú obeť pre niečo," tvrdí Mórová. Po znižovaní platov aj na vlastnej  peňaženke pocítia, že bude opäť o zopár desiatok eur ľahšia. "Nikdy som si nevedela predstaviť, že budem sama. Vždy som mala chlapa pri sebe. Nikdy som si nevedela predstaviť, že ja, bez muza??? Som... a už si to viem predstaviť," opisuje Mórová. Svoj príjem zvyšuju aspoň nakrúcaním seriálov, alebo rôznych reklám. To je ale ďalšia obeta. A koľko si taká herečka nosí v peňaženke peňazí? "Dnes mi šepkárka vrátila 50 eur, inak mám 5 eur," dodala Diana.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Alexandra Orviská

Zdielať na

Najčítanejšie