Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Princ Charles (63) ohúril domorodcov. Naučil sa po pikinini
Zdielať na
Showbiznis

Princ Charles (63) ohúril domorodcov. Naučil sa po pikinini

Princ Charles sa nezdá. Naučil sa reč, o ktorej u nás počul len málokto. Svoje nové jazykové schopnosti predviedol pri návšteve hlavného mesta Papua-Novej Guiney. Tamojším obyvateľom sa nečakane prihovoril v miestnej forme angličtiny, ktorá sa nazývá "pikinini".

Princ a vojvodkyňa z Cornwallu sa najskôr zúčastnili omše pod holým nebom na štadióne v metropoli Port Moresby. Ako zástupca královny Alžbety II., ktorá oslavuje šesťdesiatročné jubileum svojej vlády nad Britským spoločenstvom, do ktorého patrí i Papua, potom predniesol prejav.

"Odkazujem vám pozdravy od jej veličenstva královny Papua-Novej Guiney a všetkých členov kráľovskej rodiny pri príležitosti diamantového výročia kráľovnej. Povedal som to v pidžin správne?" obrátil sa princ s úsmevom na poslucháčov. Odmenou mu bol potlesk. Na štadióne potom princ pozdravil zástupcov miestnych domorodých kmeňov, napríklad mužov z kmeňa Huli so žltými pomaľovanými tvárami a čelenkami z peria, alebo mužov z kmeňa Asaro s falošnými hlavami a na šedo pomaľovanými telami.

Sám princ mal na sebe ako čestný veliteľ miestnej armádnej jednotky zelenú vojenskú uniformu, jeho manželka si obliekla biele šaty a vzhľadom k teplému počasiu si so sebou niesla i slnečník a vejár. Rovnako ako v sobotu potom následnický pár dostal od miestnych dievčat tradičný dar - tentokrát mladá žena s odhalenými prsiami zavesila Charlesovi a Camille okolo krku náhrdelník z mušlí. Pondelkom pre princa návšteva pacifického ostrovného štátu končí, jeho cesta bude pokračovať v Austrálii.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: ČTK, Silvia Mabena

Zdielať na

Najčítanejšie