Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Kathy Reichs (62) exkluzívne: Takto vznikol seriál Kosti
Zdielať na
Showbiznis

Kathy Reichs (62) exkluzívne: Takto vznikol seriál Kosti

Hovorí Vám niečo meno Kathy Reichs? Nie? A čo tak doktorka Brennanová? To Vám už je povedomé, však? Táto seriálová forenzná antropologička je zrkadlom jej autorky. Tá v Bratislave predstavila jednu zo svojich kníh a naša kamera bola pri tom.

Kathy Reichs je autorkou kníh, ktoré inšpirovali amerických producentov k vytvoreniu najobľúbenejšieho seriálu tejto doby. Najslávnejšia forenzná antropologička neprišla priúčať slovenských policajtov pri objasňovaní vrážd, ale predstaviť svoju prvú knihu v slovenskom jazyku.

Pri jej písaní sa opierala o vlastné skúsenosti. Ako forenzná antropologička sa denno-denne stretávala s podobnými prípadmi, aké sú často ilustrované v seriáli. Ústredná postava seriálu - doktorka Brennanová je preto autorkinou kópiou. "Seriálová postava mi je podobná humorom, ktorý pri tejto práci treba mať," priznala Kathy Reichs.

Autorka knihy pracuje v seriáli s fešným detektívom, do ktorého sa aj zaľúbi. Tak nás zaujímalo, či aj toto bola inšpirácia zo života. "Kiež by. Pri svojej práci som sa stretávala s veľmi veľa detektívmi, ale ani jeden nebol ako Booth," priznala.

Šesťdesiatdvaročná Kathy Reichs je forenzná antropologička certifikovaná Americkou radou súdnej antropológie. Bola členkou správnej rady a viceprezidentkou Americkej akadémie forenzných vied. V súčasnosti pôsobí v Poradnom výbore sekcie Národných policajných služieb Kráľovskej kanadskej jazdnej polície. Je profesorkou na katedre antropológie Severokarolínskej univerzity v Charlotte. Titul PhD. získala na Severozápadnej univerzite v Chicagu, čestný doktorát na Univerzite Concordia v Montreale. Žije striedavo v Charlotte a Montreale.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Ivan Baček, Marcela Gatciová

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie