Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Spomíname. Whitney Houston (†48), Neil Armstrong (†82), Elo Romančík (†89)...
Zdielať na
Showbiznis

Spomíname. Whitney Houston (†48), Neil Armstrong (†82), Elo Romančík (†89)...

Dušičky sú tu a spolu s nimi aj čas, kedy spomíname na svojich blízkych, ktorí už medzi nami nie sú. Za rok 2012 pritom do celebritného neba odišlo veľa známych, slávnych aj úspešných ľudí. Poďme si teda na nich zaspomínať...

Určite si pamätáte na šok, ktorý zažil celý svet potom, čo v hotelovej izbe v Beverly Hills našli mŕtve telo Whitney Houston vo vani. Oficiálne sa utopila. Posledná rozlúčka bola veľkolepá a plná prominentov. Taká, aký bol aj speváčkin život.

V máji do hviezdneho neba odišla aj americká speváčka - Donna Summer. Preslávila sa predovšetkým tanečnými hitmi a volali ju aj kráľovná diskoték. Ako jedna z mála speváčok sa v hitparádach udržala až do 80. rokov. 17. mája ale vo veku 63 rokov podľahla rakovine.

Robin Gibb, hudobník a spevák skupiny Bee Gees vo veku 62 rokov prehral boj s rakovinou hrubého čreva a pečene, ku ktorým sa pridružil aj zápal pľúc. 16. júla naposledy vydýchol aj ďalší prominentný velikán, John Lord. Zakladajúci člen britskej skupiny Deep Purple a klávesista zomrel na klinike obklopený rodinou vo veku 71 rokov. Rovnako sme sa museli rozlúčiť aj prvým človekom, ktorý kráčal po Mesiaci, Neilom Armstrongom či hercom Michaelom Clarkom Duncanom, ktorého poznáte z filmu Zelená míľa.

Slovensko smútilo aj začiatkom augusta. Vo veku 86 rokov oči navždy zatvoril významný slovenský fotograf a dokumentarista Karol Kállay. Pred 80. narodeninami zomrel aj charizmatický muž a veľký pán herec Radek Brzobohatý a nedávno po nebeských schodoch vyšiel aj herec Dušan Lenci. Ťažkej chorobe podľahol vo veku 71 rokov 30. septembra. Začiatkom októbra zase v nemocnici zomrel aj legendárny umelec Elo Romančík.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Soňa Chotárová

Zdielať na

Najčítanejšie