Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jozef Pátrovič (71). Boh mi povedal, že vyhrám!
Zdielať na
Showbiznis

Jozef Pátrovič (71). Boh mi povedal, že vyhrám!

Keď sme sa vybrali do Prievidze za pánom Pátrovičom, boli sme pripravení takmer na všetko. Energický dôchodca už pred kamerami ukázal, čoho je schopný, ale to, ako nás privítal hneď medzi dverami veru zaskočilo aj nás.

"Boh riadi celý vesmír, sto miliárd telies. Niektoré sú väčšie ako naša Zem," povedal na úvod Pátrovič. Našťastie pán Pátrovič nepatrí k tým, ktorí by vieru druhým vnucovali, a tak sme mohli pokojne zasadnúť k rozhovoru. I keď... po chvíli bola otázka viery opäť na pretrase...

"Lebo my vieme, Genesis, kniha Genesis, Boh stvoril svet za 6 dní a na siedmy deň oddychoval," poúčal nás umelec. Zároveň však povedal, že nechce nikoho ovplyvňovať. To už sa ale naša debata dostala až k azbestu, proti ktorému vitálny dôchodca bojuje už neuveriteľných 37 rokov. Ako konkrétne, to sme sa nedozvedeli, no isté je, že na to školu nemá, na to má skúsenosti a dar zhora.

A dar zhora nemá len na boj proti azbestu! Pán Pátrovič je vlastne vedma alebo vedmo? "Ja mám také silné podvedomie, že mne to všetko registruje tá hlava sama," tvrdí. Čiperný sedemdesiatnik ale nezostáva iba pri svojom podvedomí. Sám seba intenzívne vníma v kontexte osudu Ježiša Krista.

"Bojím sa pýchy, pokory sa nebojím. Mňa opľuje niekto, zaďakujem sa mu a idem ďalej. Odpustím mu ako to robil aj Ježiš Kristus," dodal. Dokonca aj svoje účinkovanie v šou Česko Slovensko má talent prirovnáva k životnej púti Spasiteľa.

Vraj to bol práve Boh, kto mu povedal, že on vyhrá. Pán Pátrovič tomu verí. Jeho viera je silná a neoblomná. Boh mu dáva silu, vedomosti a radí mu. Aj preto nám prezradil svoje životné krédo. "Bude tak, ako povie Boh."

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie