Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Kate Middleton (30) pristihnutá nahá! Na terase vo Francúzsku
Zdielať na
Showbiznis

Kate Middleton (30) pristihnutá nahá! Na terase vo Francúzsku

Rozruch v Británii vyvolali polonahé snímky vojvodkyne z Cambridge, ktoré v piatok ráno publikoval francúzsky bulvárny časopis Closer. Kate, ktorá patrí k najsledovanejším celebritám britskej kráľovskej rodiny, a jej muž William sú celou situáciou veľmi znepokojení.

Bulvárny magazín Closer v piatkovom vydaní zverejnil snímky 30-ročnej Kate ako sa počas dovolenky s Williamom minulý týdždeň opaľovala bez podprsenky pri bazéne v oblasti Luberonu na juhu Francúzska.

Snímky sú urobené teleobjektívom. Časopis vytlačil celkom štyri strany snímkov kráľovského páru. Na niektorých je Kate hore bez. "Predstavitelia kráľovského dvora uznali, že ide o autentické snímky, a tvrdia, že kráľovský pár je znepokojený," uviedla BBC. "Domnievajú sa, že boli prekročené prijateľné medze. Nemôžem uveriť tomu, že by niekto také snímky urobil a zverejnil," citovala britská televízia predstaviteľa kráľovskej rodiny.  

Princova kancelária v oficiálnom prehlásení odsúdila to, že súkromie vojvodu a vojvodkyne z Cambridge bolo narušené "groteskným a neospravedlniteľným spôsobom". Podľa vyhlásenie to pripomína najhoršie excesy tlače a paparazzov za života Williamovej matky, princeznej Diany.

Tieto komentáre sú omnoho ostrejšie, než prvé reakcie, kedy William a Kate uviedli, že sú smutní a sklamaní. William, ktorý je po svojom otcovi Charlesovi druhým v poradí na trón, a Kate sú momentálne na ceste po ďalekom východe. Kráľovský pár sa o celej veci dozvedel v piatok ráno. Obaja videli obálku, ako ju magazín Closer zverejnil na svojej webovej stránke.

Noviny The Daily Telegrpah napísali, že predstavitelia Williamovej kancelárie konzultujú s právnikmi vo Francúzsku možné kroky proti časopisu a fotografovi. Snímky urobené teleobjektívom sa vracajú do doby pred 15 rokmi, uviedol pre Daily Telegraph kráľovský zdroj. Narážal tak na fakt, že v auguste 1997 v Paríži zahynula princezná Diana, keď utekala so svojim milencom pred novinármi. "Je to sklamanie, je to smutné a vracia sa to do doby pred 15 rokmi. Vždy sme zdôrazňovali, že vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge si zaslúžia súkromie, najmä ak sú na prázdninách pri svojom súkromnom bazéne," uviedol zdroj.

Podľa Closer boli snímky urobené, keď kráľovský pár bol na zámku synovca kráľovny, vikomta Davida Lenleyho v Provence. Podľa BBC boli fotografie ponúknuté aj britským novinám, ktoré ich ale odmietli. Publikovanie snímkov Kate hore bez nasledujú po tom, čo jej švagor, princ Harry, bol vyfotografovaný nedávno nahý na večierku v Las Vegas. Podľa šéfredaktora Closer sa teraz Harry bude cítiť v tomto smere "menej osamelý".

Podanie žaloby dnes potvrdilo tlačové oddelenie formálneho sídla britskej kráľovskej rodiny St James's Palace. To tiež uviedlo, že "tento incident je pripomienkou najhorších excesov médií a paparazzov počas života Diany, princeznej waleskej, čo ešte viac rozčuľuje vojvodu a vojvodkyňu".

Zásah do súkromia v tej istej krajine, kde Williamova matka Diana zomrela pri autonehode, kráľovská rodina považuje za "absurdný a absolútne neospravedlniteľný". Zatiaľ nie je jasné, aké odškodné William s Catherine požadujú. Ako však informovala agentúra AFP, podľa francúzskych zákonov sa magazínu takmer určite preukáže vina, no pravdepodobne dostane iba pokutu. Tá vo väčšine podobných prípadov nedosiahne ani maximálnu hranicu 45-tisíc eur a populárne bulvárne magazíny si preto môžu dovoliť zákony ignorovať.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie