Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Adela Banášová (31) má fóbiu z dotykov od neznámych
Zdielať na
Showbiznis

Adela Banášová (31) má fóbiu z dotykov od neznámych

Každý sme nejaký. Niekto nemá rád objatia, či bozky pri stretnutí, iný odmieta piť z umelohmotných pohárov a možno práve vám prekážajú gombíky na perinách, ak nie sú pri nohách. Verte či nie, fóbie majú aj známe osobnosti. Viete z čoho má husiu kožu Adela Banášová? Z istého bradatého uja. No verili by ste tomu?

Moderátorka Adela Banášová a herec Stano Kráľ majú niečo spoločné. Kým Adela s obavami zvažuje každý tesnejší kontakt s neznámym človekom, Stano Kráľ je na tom omnoho horšie. "Raz mi pri zoznamovaní mi taký bradatý muž dal pusu na ústa a z toho som bola zmätená dosť," povedala Adela. Situácie, ktorým sa nedá vyhnúť zvláda svojsky a snaží sa mať na sebe niečo, čo by druhú stranu odradilo od intenzívnejších prejavov pri zoznamovaní.

Stano Kráľ má zase pocit, že sa niečo stane, a preto si fixuje, že môže jesť iba svojo vidličkou alebo zo skleneného taniera. "Snažím sa tým vyvarovať niečomu, čo by malo prísť a ja nechcem, aby to prišlo," skonštatoval.

Proti nepríjemným zážitkom bojovala Adela už v detstve a to dokonca s vlastnou mamou. "Naslinená vreckovka následne na tvári je ťažká spomienka, ale toto mi mama nerobila, dokonca som jej v detstve zatrhla, keď mi fúkala do úst, keď som mala niečo horúce v ústach," spomína Adela.

Adele sú nepríjemné dotyky s neznámymi ľuďmi. Stanovi Kráľovi prekáža aj kontakt s cudzími vecami, v hotelovej izbe napríklad nemôže mať tamojšiu posteľnú bielizeň či paplón. Problémy herca so známym hlasom začali veľmi skoro. Myslí si, že stopy sú v tom, že je hypochonder už od detstva.

Doma sa cíti bezpečne, rovnako aj u príbuzných. Ale cudzie prostredie, najmä hotelová izba, jeho fóbiu umocňuje. "Kefka musí byť tak otočená, aby sa nedotkla okraja, je to komplikované, do vane by som v živote samozrejme nevliezol v hoteli, iba sprcha, ale to vo svojich prezuvkách, mám svoje uteráky a ani kohútiky neotáčam, mám veľmi rád páky," zhrnul s tým, že aj malíček, ktorým páku zdvíha si potom umyje.

V minulosti trpel aj depresiami. Boli tak silné, že si s nimi nedokázal pomôcť sám. "To už boli moje problémy, ktoré začali vyhoretím, totálnou unavou a poruchami spánku. Riešil som to liekmi a alkoholom, brutálnymi kombináciami, skončilo to depresiami a potom až klinickými depresiami," pokračoval Kráľ. Rodina, kolegovia a okolie v ňom vidí človeka. Bytosť, ktorá iba potrebuje pomoc a jeho spôsob života akceptujú.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie