Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zomrel Michael Duncan (†54) z filmu Zelená míľa
Zdielať na
Showbiznis

Zomrel Michael Duncan (†54) z filmu Zelená míľa

Vo veku 54 rokov zomrel po vážnych zdravotných problémoch americký herec Michael Clarke Duncan. Toho preslávila rola "obra" s veľkým srdcom a neobyčajnými schopnosťami vo filme Zelená míľa (1999), kde si zahral s Tomom Hanksom.

Duncan bol od júlové infarktu hospitalizovaný v nemocnici, kde aj zomrel. Potvrdila to jeho snúbenica Omarosa Manigaultová. "Omarosa Manigaultová ďakuje za vaše modlitby a žiada vás o súkromie," uvádza sa vo vyhlásení s tým, že detaily o tom, ako si v súkromí i verejne pripomenú Duncanov život, oznámia neskôr. Rodák z Chicaga skonal v losangeleskom Cedars-Sinai Medical Center.

Michael Clarke Duncan pôvodne pracoval ako kopáč pre plynárenskú firmu a neskôr sa presťahoval do Los Angeles, kde si zarábal ako osobný strážca hviezd ako Jamie Foxx alebo Will Smith. No nakoniec sa mu podarilo splniť si svoj sen a stať sa hercom.

Prelom v jeho kariére prišiel so snímkou Armageddon (1998), pri nakrúcaní ktorej sa spriatelil s hereckým kolegom Bruceom Willisom. Aj vďaka nemu sa mu podarilo získať rolu Johna Coffeyho v spomínanom filme Zelená míľa režiséra Franka Darabonta, ktorou sa do povedomia divákov zapísal najvýraznejšie. Za rolu Johna Coffeyho odsúdeného za vraždu, ktorú nespáchal, v Zelenej míli získal nominácie na Oscara a Zlatý Glóbus.

Ďalej si zahral v snímkach ako Raňajky šampiónov (1999), Môj sused zabijak (2000), Planéta opíc (2001), Kráľ Škorpión (2002), Daredevil (2003), Sin City - mesto hriechu (2005), Škola zvádzania (2006) alebo Green Lantern (2011).

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie