Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTOGALÉRIA. Toto sú najkrajšie ženy sveta. Alebo Miss World...
Zdielať na
Showbiznis

FOTOGALÉRIA. Toto sú najkrajšie ženy sveta. Alebo Miss World...

Tohtoročná Miss World sa konala v meste Ordos v čínskej autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko. Zúčastnilo sa jej rekordných 115 krások z celého sveta. Do finále však postúpilo len 7 z nich a najkrajšou ženou sveta sa stala len 23-ročná študentka hudby, Číňanka You Wen Xia. Pozrite si najkrajšie ženy našej planéty...

Kráľovné krásy z Číny získali titul najkrajšej ženy sveta už po druhý raz v histórii - v roku 2007 sa to podarilo Zhang Zilin. "Keď som bola mladá, mala som veľké šťastie, pretože mi pomohlo veľmi veľa ľudí. Dúfam, že v budúcnosti budem zas ja môcť pomáhať deťom, aby boli šťastné," vyhlásila počas súťaže Wen Xia, keď sa jej pýtali, prečo by mala vyhrať. Korunku si prebrala od minuloročnej víťazky, Venezuelčanky Ivian Sarcos.

Titul prvej vicemiss patrí Sophii Moulds z Walesu a druhou vicemiss je Jessica Kahawaty z Austrálie. Slovenská zástupkyňa Kristína Krajčírová sa neprebojovala ani medzi 15 semifinalistiek. Podarilo sa jej však postúpiť do štvrťfinále čiastkovej súťaže Top Model.

Do semifinále postúpili kandidátky z pätnástich krajín: USA, Španielsko, Filipíny, Holandsko, Mexiko, Keňa, Indonézia, Anglicko, Južný Sudán, Jamajka, India, Brazília, Austrália, Wales a Čína, pričom posledných sedem menovaných pokračovalo do finále. Počas slávnostného večera tiež predstavili víťazky piatich súťažných disciplín.

V športe zvíťazila Švédka Sanna Jinnedal, v kategórii Beach Fashion bodovala spomínaná Sophie Moulds z Walesu, v súťaži Top Model zas konkurentky premohla zástupkyňa Južného Sudánu Atong Demach. V talentovej súťaži bola najlepšia celková víťazka Yu Wen Xia. Titul Beauty With A Purpose alebo Krása s účelom udelili Vanyi Mishre z Indie.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie