Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Erotické dusno na pláži. Môže za to Svätá štvorka...
Zdielať na
Showbiznis

Erotické dusno na pláži. Môže za to Svätá štvorka...

Do slovenských kín prichádza nová česká komédia od režiséra Jana Hřebejka Svätá štvorka. Film mal svetovú premiéru v sobotu na známej bratislavskej pláži. Prišli herci, aj autori. A všetkým bolo akosi horúco...

Po divácky úspešnom filme Nestyda (2008) sa pri spoločnom nakrúcaní už po druhý raz stretli režisér Jan Hřebejk a scenárista Michal Viewegh. Viewegh vôbec prvýkrát napísal filmový scenár priamo a dotvárať k nemu aj knižnú podobu neplánuje.

"Už dávno sme sa bavili, že by sme chceli nakrútiť komédiu, ktorá by sa odohrávala v exotickom prostredí. Keď som to však začal písať ako knihu, zistil som, že sa to celé odohráva ako dialóg,“ opísal Viewegh vznik svojho prvého pôvodného scenára.

Príbeh dvoch manželských párov, ktoré sa milenecký stereotyp rozhodnú riešiť zámenou partnerov, sa odohráva na opustenom karibskom ostrove Salt Cay. Výroba časti filmu na vyľudnenom ostrove trvala jedenásť dní, pričom pre vysoké horúčavy mohli nakrúcať iba zavčas ráno alebo tesne pred západom slnka. "Ešte nikdy som nebola v novembri pri mori. Prišlo mi to absurdné, že u nás doma sa pripravujeme na Vianoce a ja si tam chodím v plavkách,“ zaspomínala si na nakrúcanie herečka Viktorie Čermáková.

Vo filme bohatom na milostné scény sa stretla aj s bratom Hynkom Čermákom. Herci museli za hlavu zahodiť nielen hanblivosť, ale aj každý kúsok oblečenia. "Myslel som si, že Michal napíše scenár na trochu mladších ľudí. Keďže herci už majú dospelé deti, tak sme do nakrúcania šli s tým, že nahota možno bude problém. Nakoniec však vždy zvíťazí to, že ste profesionál,“ zhodnotil režisér Jan Hřebejk možné problémy pri nakrúcaní súvisiace s nahotou. V hlavných úlohách sa okrem súrodencov Čermákových predstavia Marika Procházková a Jiří Langmajer. Film bude mať premiéru 23. augusta.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie