Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dochádzanie za prácou? Nevyhnutnosť aj pre moderátorov
Zdielať na
Showbiznis

Dochádzanie za prácou? Nevyhnutnosť aj pre moderátorov

"Najľahšie" sa žije v Bratislave. Teda minimálne, čo sa zamestnania týka. Hlavné mesto má stále najnižší počet nezamestnaných ľudí a voľných pracovných miest je takisto stále dosť. Ľudia z okolia sú preto ochotní za prácou cestovať každý jeden deň aj desiatky kilometrov. A výnimkou nie sme ani my v TV JOJ.

Podľa údajov internetového portálu Profesia majú najväčší záujem o prácu v inom kraji ľudia do 24 rokov. Spomedzi krajov vládne Trnavský, odkiaľ až 74 percent uchádzačov je ochotných pracovať mimo miesta bydliska. "Najväčšiu ochotu cestovať za prácou nemajú ľudia z krajov, kde je najvyššia nezamestnanosť, ale skôr ľudia, ktorí žijú v krajoch blízko hlavného mesta," vysvetľuje riaditeľka pracovného portálu Ivana Molnárová.

Jedným takým je vedúci vydania hlavnej spravodajskej relácie a moderátor Ivan Janda, ktorý cestuje do práce zo zahraničia. Ivan: "Je to dlhá cesta medzinárodným vlakom celé štyri minúty." On to až také zlé nemá, lebo dochádza z prvej rakúskej pohraničnej dediny vzdialenej od Bratislavy 13 kilometrov. Do práce tak cestuje každý mesiac asi 2 hodiny.ň

Síce nie najďalej, ale za to dlho, cestuje Andrea. Trasa zo Stupavy, ktorá je vzdialená len 20 kilometrov od televízie, jej trvá takmer hodinu. Mesačne tak strávy na ceste aj 30 hodín. Zároveň priznáva: "Samozrejme, že keby mi to trvalo dlhšie, hodinu aj pol alebo dve hodiny, tak to by mi prekážalo."

V televízii JOJ pracujú aj takí, ktorí deň čo deň cestujú do práce viac ako 80 kilometrov. Tomáš: "Som chodieval do práce aj autom, ale prichádzal som domov oveľa viac vyčerpaný, takže hodina vo vlaku - to je ideálny relax." Hodinka do práce a hodinka z práce, pri dvojtýždňových službách za mesiac, to je 28 hodín.

Prvenstvo v najdlhšom a najdrahšom cestovaní má Nora Hamar Ducká, ktorá dochádza z takmer sto kilometrov vzdialenej Nitry. V aute strávi 34 hodín mesačne a prejazdí aj 400 eur. Napriek tomu, že títo ľudia sú často na cestách, by miesto svojho bydliska kvôli práci nemenili. Dokonca v cestovaní vidia aj mnohé výhody. Andrea: "Kto má rád hudbu, si rád vypočuje hudbu, ak niekto rád číta, tak si prečíta knihu, alebo keď je to skoro ráno, tak si pospí." Tomáš: "Zaspím a prídem svieži do roboty."

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie