Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Tvrdá rana pre Harryho! Z tejto strany úder rozhodne nečakal!
Zdielať na

Tvrdá rana pre Harryho! Z tejto strany úder rozhodne nečakal!

Zdroj: youtube/screenshot

Zdá sa, že sebavedomie britského princa Harryho (38) začalo prudko rásť, odkedy má po boku ambicióznu manželku Meghan (42). Zatiaľ čo sa ona sústredí hlavne na jej politické ciele a charitu, on si robí zásluhy v rámci podpory fyzicky postihnutých vojenských veteránov na Invictus Games. Tie sa po prvýkrát uskutočnili na jeho podnet v Londýne roku 2014. Za jeho angažovanosť teraz získal zvláštnu cenu, čo ale vzbudilo veľkú nevôľu.

​Na počesť vojaka Pata Tillmana, hviezdy amerického futbalu, ktorý sa po 11. septembri vzdal zmluvy v hodnote troch miliónov dolárov, aby sa prihlásil do americkej armády, no v Afganistane tragicky prišiel život vo veku 27 rokov, sa udeľuje každoročne cena vojenského hrdinu. Tento rok ju má dostať 11. júla princ Harry za jeho zásluhy v podpore Invictus Games. Matka zosnulého vojaka, Mary Tillman, tvrdí, že to s ňou nekonzultovali. "Som šokovaná, prečo vybrali takú kontroverznú a spornú osobu na získanie ceny," namietala nespokojne.

"Sú príjemcovia, ktorí sú oveľa vhodnejší. V komunite veteránov pracujú jednotlivci, ktorí robia obrovské veci na pomoc veteránom. Títo jednotlivci nemajú peniaze, zdroje, kontakty ani výsady, aké má princ Harry. Myslím si, že tieto typy jednotlivcov by mali byť ocenené," zhodnotila matka zosnulého vojaka. Podľa zdrojov to malo princa Harryho "šokovala", keďže pomoc vojakom považuje za svoju silnú stránku, ale zrejme sa tohto ocenenia len tak ľahko nevzdá. Otvorene sa k tomu vyjadril aj bývalý britský šéf námorníctva lord West, ktorý odporúča, aby vojvoda "dlho a hlboko premýšľal" o prijatí ceny, pretože to "nebude dobrá cesta" v jeho kontakte s príslušníkmi ozbrojených síl a môže vyvolať hnev vojnových veteránov.

Časť viny by za to mala niesť športová televízna sieť ESPN, ktorá organizuje ESPY Awards (Excellence in Sport Performance Yearly) a princa si vraj vybrali kvôli publicite. Hovorca ESPN uviedol: "ESPN s podporou nadácie Tillman Foundation oceňuje princa Harryho za prácu pre The Invictus Games Foundation, ktorá oslavuje svoje 10. výročie propagácie liečenia prostredníctvom sily športu pre členov vojenskej služby a veteránov z celého sveta." Kráľovský expert Phil Dampier k tomu povedal: "Je iróniou, že to, čo skutočne udržalo princa Harryho nohami na zemi a v kontakte s realitou, bola jeho vojenská služba. Skutočnosť, že je šokovaný, ukazuje, že žije v pozlátenej bubline a neuvedomuje si hlboký antagonizmus, ktorý on a jeho manželka vytvorili svojim spôsobom života." Nuž, je zjavné už dlhšie, že Sussexovci na názor verejnosti zrejme veľmi nedbajú.

Najčítanejšie