Jasno
28°
Bratislava
Beáta
28.6.2024
Princezná Anna utrpela úraz hlavy po strete s koňom! Stratila pamäť!
Zdielať na

Princezná Anna utrpela úraz hlavy po strete s koňom! Stratila pamäť!

Archívna reportáž

Princezná pred pár dňami nechýbala na prehliadke

Britská princezná Anna bola preventívne hospitalizovaná po tom, ako v nedeľu utrpela menšie zranenia a otras mozgu. Buckinghamský palác oznámil, že sestra kráľa Karola III., Anna (76) sa zranila vo svojom sídle Gatcombe Park v grófstve Gloucestershire na západe Anglicka. Previezli ju na pozorovanie do nemocnice Southmead v meste Bristol.

​Kráľ je podľa paláca o situácii informovaný a spolu s celou kráľovskou rodinou želá sestre rýchle uzdravenie. Princezná Anna prevzala v rámci kráľovskej rodiny niektoré povinnosti po tom, ako Karolovi vo februári diagnostikovali rakovinu. Vo vyhlásení Buckinghamského paláca sa uvádza: "Kráľovská princezná utrpela ľahké zranenia a otras mozgu po incidente, ktorý sa stal včera večer na pozemku Gatcombe Park. Jej kráľovská výsosť zostáva preventívne na pozorovaní v nemocnici Southmead v Bristole a očakáva sa, že sa úplne a rýchlo zotaví". 

Podľa najnovších správ, ako píše DailyMail, sa princezná Anna naďalej zotavuje v nemocnici s otrasom mozgu po tom, ako ju pravdepodobne do hlavy udrel kôň, ale údajne si vôbec nepamätá, čo sa stalo. Kráľova sestra je ale plne pri vedomí a zostáva v nemocnici Southmead v Bristole. Zatiaľ nie je jasné, čo presne sa udialo a ako princezná utrpela zranenia, ale očakáva sa, že sa úplne zotaví. Anna je známa svojou láskou ku koňom a bola prvou z kráľovskej rodiny, ktorá sa zúčastnila na olympijských hrách - v Montreale v roku 1976. Je tiež kráľovskou patrónkou 28 rôznych charitatívnych organizácií zameraných na kone a zvieratá. Anna, jediná dcéra bývalej kráľovnej Alžbety II. a jej manžela princa Filipa, sa narodila 15. augusta 1950.

Najčítanejšie