Polojasno
17°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Prvé aktuality o liečbe rakoviny kráľa Karola III.! Úprimne priznal, ako na tom je!
Zdielať na

Prvé aktuality o liečbe rakoviny kráľa Karola III.! Úprimne priznal, ako na tom je!

Archívna reportáž

Kráľ Karol III. (75) je už v poriadku a môže sa vrátiť k verejným povinnostiam. Správa prišla len jedenásť týždňov po oznámení, že má rakovinu. Predstavitelia paláca uviedli, že kráľ stále podstupuje liečbu rakoviny, ale jeho lekársky tím je "veľmi povzbudený pokrokom" a "zostáva pozitívny", pokiaľ ide o jeho uzdravenie.

​Palác tiež potvrdil, že toto leto bude hostiť štátnu návštevu japonského cisára a cisárovnej. Nová fotografia kráľa a kráľovnej z 10. apríla, deň po 19. výročí ich svadby, bola zverejnená pri príležitosti dobrej správy, ale aj pri príležitosti jedného roka od korunovácie. Kráľ sa pomaličky vracia do služieb koruny.

V oznámení o návrate do prvej línie kráľ a kráľovná pridali slová vďaky. "Sme hlboko vďační za láskavosť a dobré priania", ktoré im "počas radostí a výziev uplynulého roka" posielali priaznivcom z celého sveta. Britský premiér Sunak povedal, že správa o návrate kráľa je "skvelou správou na záver týždňa".

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Buckinghamský palác vo svojom vyhlásení uviedol: "Jeho Veličenstvo kráľ sa čoskoro vráti k verejným povinnostiam po období liečby a zotavovania po nedávnej diagnóze rakoviny. Pri príležitosti tohto významného míľnika kráľ a kráľovná na budúci utorok spoločne navštívia centrum pre liečbu rakoviny, kde sa stretnú s lekárskymi špecialistami a pacientmi".

Jedna šokujúca správa za druhou hlásili rakovinu kráľa i princeznej Kate:

"Všetky budúce plány podliehajú blížiacemu sa odporúčaniu lekárov, pričom v prípade potreby sa vykonajú príslušné úpravy, aby sa minimalizovali akékoľvek riziká pre pokračujúce zotavovanie Jeho Veličenstva," ubezpečil palác ľudí o zodpovednom prístupe. Ku Karolovi sa pri aktivitách pripojí 76-ročná Camilla, keď spoločne navštívia nemocnicu s onkologickým ochorením, aby sa porozprávali s personálom a pacientmi.

Pre ženu

Najčítanejšie