Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
S rakovinou bojujú už traja členovia kráľovskej rodiny! Silný odkaz pre Kate od vojvodkyne Fergie!
Zdielať na

S rakovinou bojujú už traja členovia kráľovskej rodiny! Silný odkaz pre Kate od vojvodkyne Fergie!

Archívna reportáž

Dojemná spoveď britskej princeznej Catherine o tom, že jej lekári po náročnej operácii v brušnej dutine diagnostikovali rakovinu, dojala celý svet. Súcit jej prejavila aj bývalá manželka princa Andrewa, známa ako Fergie, ktorá tiež bojuje s rakovinou. Aj keď už dávno nie sú manželia, žijú pod jednou strechou v luxusnom sídle vo Windsore aj s ich dvomi dcérami. Na svojom instagramovom profile vzdala Kate hold s tým, že sa za ňu všetci modlia.

​Vojvodkyňa z Yorku, exmanželka princa Andrewa, vo svojom úprimnom vyhlásení na Instagrame uviedla: "Všetky moje myšlienky a modlitby sú s princeznou z Walesu pri jej začínajúcej liečbe. Viem, že bude obklopená láskou svojej rodiny a všetci sa modlia za čo najlepší výsledok." Matke princeznej Beatrice a Eugenie vlani diagnostikovali lekári rakovinu kože len niekoľko mesiacov po mastektómii rakoviny prsníka.

O to viac chápe, ako sa cíti Catherine. "Ako niekto, kto v posledných mesiacoch čelil vlastným bojom s rakovinou, som plná obdivu za spôsob, akým verejne prehovorila o svojej diagnóze," vyjadrila sa s uznaním k manželke následníka trónu, princa Williama, že sama vyšla verejne s pravdou von. "Viem, že to prinesie obrovské množstvo dobra na zvýšenie povedomia," pripomenula vojvodkyňa z Yorku dôležitosť odkazu princeznej pre obyvateľov, aby si uvedomili, že to môže postihnúť každého a venovali preto pozornosť prevencii.

Svoj odkaz s posolstvom pre všetkých jej sledovateľov uzavrela slovami venovanými Kate, no tak trochu sú aj odkazom pre verejnosť: "Dúfam, že teraz dostane čas, priestor a súkromie na to, aby sa vyliečila." Možno tým ozaj primäla mnohých k zamysleniu sa nad vyvolávaním senzácií, ktoré sa určite musel princeznej z Walesu dotknúť. Teraz už len všetci dúfajú, že sa Kate konečne ukáže aj na nejakej verejnej akcii, možno už počas veľkonočných sviatkov.

Najčítanejšie