Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dohady o rakovine kráľa! Vraj napadla TENTO orgán, vyhliadky nebývajú dobré!
Zdielať na

Dohady o rakovine kráľa! Vraj napadla TENTO orgán, vyhliadky nebývajú dobré!

Archívna reportáž

V histórii britskej monarchie nie je známe, že by sa naraz ocitli vo vážnom zdravotnom stave až dvaja jej najvyšší predstavitelia, ako teraz samotný kráľ Karol III. (75) a princezná Catherine (42), manželka následníka trónu, princa Williama (41). Všetko sa to začalo správou v januári, že kráľ a princezná podstúpia v tej istej nemocnici každý zvlášť operáciu. On prostaty, ona brušnej dutiny. Ako sa neskôr ukázalo, obom zistili rakovinu.

​Zdá sa byť až neuveriteľné, že naraz postihla rovnaká diagnóza dvoch členov kráľovskej rodiny. Čerstvo korunovaný kráľ Karol III. musí obmedzovať svoje kráľovské povinnosti kvôli liečbe rakoviny a jeho nevesta nemôže stáť pre rakovinu po boku manžela princa Williama, ktorý otca zastupuje. Klebetí sa, že u nej ide o pomerne vzácnu rakovinu kostí, no oficiálne nie je potvrdené nič.

Po nedávnom priznaní princeznej Catherine, že jej diagnostikovali rakovinu, zareagovala verejnosť, aj samotný kráľ, veľmi empaticky. Museli sa vyrovanať s trpkou správou len niečo vyše mesiaca po tom, čo rakovinu priznal kráľ. Nedodali už akú, no klebety sa šíria. "V Británii panuje takmer istota, že sa jedná o rakovinu pankreasu, čo je nepekná diagnóza, pokiaľ to tak naozaj je," uviedol odborník na kráľovskou rodinu.

​Rakovina pankreasu, teda slinivky brušnej, patrí medzi najagresívnejší typ nádorov so štatisticky neveľmi optimistickou víziou. Ostáva veriť, že sú to len klebety, a ak nie, tak je tu stále fakt, že kráľ dostáva tu najlepšiu liečbu a podarí sa mu chorobu poraziť.

Najčítanejšie