Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nezvláda boj manžela s rakovinou? Kráľovná Camilla opustila Veľkú Britániu!
Zdielať na

Nezvláda boj manžela s rakovinou? Kráľovná Camilla opustila Veľkú Britániu!

Archívne video

Po oznámení kráľovského paláca, že britský kráľ Karol III. (75) podstúpi liečbu rakoviny, a preto dočasne odloží svoje verejné povinnosti, sa ich ujala načas najmä jeho manželka, kráľovná Camilla (76). Na zastupovanie kráľa boli určení aj princ William, princezná Anna a princ Edward. Rád by sa k nim vraj pridal aj princ Harry, ale neprešlo mu to, najmä jeho starší brat je absolútne proti. Po náročnom mesiaci služby oznámila teraz kráľovná, že si dáva na týždeň od kráľovských povinností prestávku.

​Na britskú kráľovnú Camillu dopadla najväčšia ťarcha povinností pre monarchiu za jej chorého manžela, kráľa Karola III. a prosto zrejme potrebuje už vypnúť. Potvrdila to pre The Sun aj autorka publikácií o britskej kráľovskej rodine Ingrid Seward. Na prestávke mal údajne trvať kráľ. "Videl, že je vyčerpaná. Camilla má obrovský strach o manželovo zdravie, ale zároveň to je ona, kto musel naskočiť do nabitého programu kráľovských akcií. A k tomu chcela byť k dispozícii pre kráľa i Kate v dobe, keď majú zdravotné problémy," vysvetľovala publicistka.

Kráľovná Camilla sa nezúčastní žiadneho podujatia až do 11. marca, keď sa očakáva, že sa vo Westminsterskom opátstve objaví na oslavách Dňa Commonwealthu. V správe sa uvádza, že bude viesť kráľovskú rodinu ako zastúpenie kráľa. V sobotu 2. marca Camilla odletela súkromným lietadlom mimo Veľkú Britániu, aby si dala týždňovú prestávku na oddych pravdepodobne kdesi pri mori. Obľúbeným miestom kráľovskej rodiny je Karibik. Tam často odlieta na dovolenku s manželkou Kate a ich tromi deťmi aj princ William.

Camilla si plní kráľovské povinnosti vzorne:

Počas tohto týždňa budú zastupovať kráľa na plánovaných podujatiach namiesto Camilly jeho súrodenci, princezná Anna a princ Edward. Princ William, ktorý otca zastúpil popri kráľovnej vo februári, by sa chcel teraz venovať viac svojej manželke a ich trom deťom. Ako palác po operácii Kate vopred oznámil, verejných podujatí sa princezná nezúčastní najmenej do Veľkej noci. Potrebuje sa zregenerovať po psychickej aj fyzickej stránke a o mieste jej pobytu sa nevie, ani o jej stave, no princ William neúnavne zastupuje oboch. Možno bude onedlho potrebovať voľno aj on...

Camilla prijala pred pár dňami aj manželku ukrajinského prezidenta:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Pre ženu

Najčítanejšie