Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Neuveriteľná drzosť! Harry a Meghan zmenili deťom mená, porušili tým tradíciu!
Zdielať na

Neuveriteľná drzosť! Harry a Meghan zmenili deťom mená, porušili tým tradíciu!

Archívna reportáž

Možno ako symbol nastúpenia novej cesty si minulý týždeň princ Harry (38) a Meghan (42), vojvodovia zo Sussexu, zmenili svoju webovú stránku s pôvodným názvom Archewell na Sussex. To sa stretlo s okamžitou kritikou zo strany britskej tlače. Nepáči sa im najmä použitie kráľovského erbu, ale aj titulov, napriek tomu, že už nie sú pracujúcimi členmi kráľovskej rodiny. Ale ako sa dalo z ich stránky ďalej vyčítať, zmenili sa aj priezviská ich dvoch detí.

​Na kráľovských tituloch si dávajú Sussexovci napriek ich "úteku" z Británie veľmi záležať. Zdá sa, že si na to potrpí najmä Meghan, ktorá sa ako kedysi málo známa herečka vydajom za princa Harryho odrazu ocitla na výslní. Jej ambície akoby nemali dno, ale trúfalými útokmi na kráľovskú rodinu, ku ktorým sa pridal aj Harry, začala ich popularita najmä v Británii prudko klesať. No aj v USA ich v The Hollywood Reporter označili vlani v decembri za lúzrov roka. Na verejnej scéne si preto začínajú opäť hľadať svoje miesto s novým imidžom.

Na to má Sussexovcom poslúžiť ostentatívne spojenie s britským kráľovským dvorom, akoby sa za posledné roky nič zlé v ich vzťahoch ani neudialo. Ako sa ukázalo, stihli už aj premenovať svoje deti Archieho a Lilibet z tradičného priezviska Mountbatten-Windsor, ktoré majú mať všetci potomkovia kráľovnej Alžbety II. a princa Philipa, ako aj ich vnúčatá a pravnúčatá, podľa ich vojvodského titulu na Sussexovcov. Malo sa tak stať už vtedy, keď ich starý otec kráľ Karol III. nastúpil na trón a oni postúpili v línii nástupníctva a dostali nové tituly princ a princezná. Zdá sa, že si pritom vydupali aj ich zmenu priezviska. Deti princa Williama a Kate tiež používajú za titulom princ či princezná nové priezvisko z Walesu.

Harry trielil za otcom, keď priznal rakovinu, no je možné, že to malo aj zištné dôvody:

​Je dosť možné, že pri nedávnom stretnutí Harryho s chorým otcom si dal od neho potvrdiť, že môžu zverejniť nový názov webovej stránky a tiež nové priezviská ich detí. Zdroj blízky Sussexovcom sa snažil vysvetliť dôvod vzniku ich novej stránky a zverejnenia priezvisk detí jednoducho. "Realita za novou stránkou je veľmi jednoduchá – je to centrum pre prácu, ktorú Sussexovci vykonávajú, a odráža skutočnosť, že rodina má od korunovácie kráľa po prvýkrát rovnaké priezvisko. To je veľká vec pre každú rodinu. Predstavuje ich zjednotenie a je to hrdý moment," uviedol zdroj pre The Times. Na druhej strane ale väčšina Britov vníma tento krok veľmi kriticky, ako veľkú drzosť a neúctu voči zosnulej kráľovnej a jej manželovi.

Najčítanejšie