Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Po návšteve otca predstúpil Harry pred kameru! Kráľovská rodina panikárila a TAKTO to dopadlo!
Zdielať na

Po návšteve otca predstúpil Harry pred kameru! Kráľovská rodina panikárila a TAKTO to dopadlo!

Archívna reportáž

Harryho brat je budúci kráľ, no ich vzťahy sú mizerné

Tento týždeň sa opäť výrazne zviditeľnil manželský pár Sussexovcov, princ Harry (38) a Meghan Markle (42). V pondelok spustili svoju webovú stránku s novým názvom "Úrad princa Harryho a Meghan, vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu", ktorá mala predtým názov Archewell. V stredu sa už Sussexovci vybrali na tri dni do Vancouveru na akciu veteránov One Year to Go, rok pred podujatím Invictus Games 2025, Harryho srdcovou záležitosťou. Sprevádzal ich filmový štáb a Harry poskytol rozhovor pre obľúbenú rannú reláciu Good Morning America.

​Na budúci rok sa v kanadskej Britskej Kolumbii uskutoční prvýkrát športové podujatie Invictus Game v zimných športoch pre zdravotne postihnutých vojnových veteránov. V tých tzv. letných sa uskutočňuje od roku 2014, keď ich založil princ Harry a keď sa v roku 2017 konali v Toronte, objavila sa tam neoficiálne už aj Meghan Markle. Po ich prestávke počas pandémie covidu sa na ich konaní zúčastňuje už ako princova manželka. Práve ona je ale podľa mnohých za Harryho rozkolom s rodinou, ich odchodom do USA, a najmä za škandalóznymi vyjadreniami na kontku koruny.

Aj preto mali aktuálne v kráľovskom paláci údajne veľké obavy z Harryho rozhovoru pre moderátora Good Morning America. Moderátor sa totiž Harryho spýtal na jeho návštevu otca kráľa Karla III. a jeho zdravie. A dopadnúť to mohlo všelijako, no princ prekvapil. "Pozrite, milujem svoju rodinu. Za skutočnosť, že som mohol sadnúť do lietadla a stráviť s ním nejaký čas, som vďačný," odpovedal princ s tým, že otcov zdravotný stav "zostáva medzi mnou a ním.

Harry neváhal a letel za otcom okamžite po oznámení jeho rakoviny:

Moderátor aj podľa vlastnej skúsenosti povedal, že choroba v rodine ju môže zjednotiť a spýtal sa Harryho, či to tak cíti aj on. "Áno, som si istý. Vo všetkých takýchto rodinách to vidím na denno-dennej báze. Myslím si, že každá choroba choroba spája rodiny. Vidím to znova a znova a to ma veľmi teší," odpovedal mu princ. "Mám v pláne ďalšie cesty do Spojeného kráľovstva. Zastavím sa, aby som videl svoju rodinu, ako často len budem môcť," dodal a svojimi slovami skutočne príjemne prekvapil. O jeho rodine a deťoch s Meghan zavtipkoval, že je to "prísne tajné", ale deti sa majú skvelo a svojim zmyslom pre humor ich držia pri zemi. Uvažoval aj o americkom občianstve, ale nie je to nateraz jeho prioritou. 

Najčítanejšie