Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Kate je v nemocnici po zákroku, hospitalizácia čaká aj kráľa Karola III., je známy aj dôvod!
Zdielať na

Kate je v nemocnici po zákroku, hospitalizácia čaká aj kráľa Karola III., je známy aj dôvod!

Archívna reportáž

Kráľ už má vek, keď sú problémy s prostatou časté

Zimné obdobie sa zdá byť na medicínske zákroky azda najlepšie. Viac pokoja si môže dopriať na liečbu a zotavovanie aj členovia kráľovskej rodiny. Ako prvá išla "pod nôž" princezná Kate. Ako palác potvrdil, išlo o plánovaný zákrok. Onedlho čaká hospitalizácia aj hlavu britskej monarchie.

​Princezná z Walesu je po úspešnej operácii brucha v nemocnici a k verejným povinnostiam sa vráti až po Veľkej noci, oznámil Kensingtonský palác. Kate bola včera prijatá na londýnsku kliniku kvôli plánovanému zákroku. Očakáva sa, že budúca kráľovná zostane v nemocnici 10 až 14 dní a potom sa vráti domov, aby pokračovala v zotavovaní. Má v pláne sa ospravedlniť za všetky nadchádzajúce záväzky, ktoré musela odložiť.

Kate oslávila pred týždňom narodeniny, gratuloval jej aj kráľovský pár:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Vo vyhlásení Kensingtonského paláca z dnešného popoludnia sa uvádza: "Na základe aktuálnych lekárskych odporúčaní je nepravdepodobné, že by sa vrátila k verejným povinnostiam skôr ako po Veľkej noci. Princezná z Walesu si váži záujem, ktorý toto vyhlásenie vyvolá. Dúfa, že verejnosť pochopí jej túžbu zachovať pre svoje deti čo najviac normálneho života a jej želanie, aby jej osobné zdravotné informácie zostali súkromné. Kensingtonský palác bude preto poskytovať aktuálne informácie o pokroku Jej kráľovskej Výsosti len vtedy, keď budú k dispozícii nové dôležité informácie."

Podobne ako Kate, aj jej svokor sa chystá na dlhšie plánovaný zákrok, intímnejšieho charakteru. Panovník podstúpi liečbu "zväčšenej prostaty" a lekári vykonajú "nápravný zákrok". Vo vyhlásení sa uvádza, že 75-ročný monarcha odloží verejné vystúpenia na krátke obdobie rekonvalescencie. "Podobne ako tisíce mužov každý rok, aj kráľ vyhľadal liečbu zväčšenej prostaty. Stav Jeho Veličenstva je nezhubný a na budúci týždeň pôjde do nemocnice na nápravný zákrok," uviedli v oficiálnej správe z paláca. Niet pochýb, že obaja vrcholní predstavitelia monarchie dostanú tú najlepšiu opateru a zákroky azda prebehnú bez komplikácií.

Pre ženu

Najčítanejšie