Zatiahnuté
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Rozbil si pre ňu rodinu, aký je ale dnes vzťah Karola III. a Camilly? TAKTO to je naozaj!
Zdielať na

Rozbil si pre ňu rodinu, aký je ale dnes vzťah Karola III. a Camilly? TAKTO to je naozaj!

Archívne video

Pre britského kráľa Karola III. bol tento rok v jeho živote mimoriadny. Ako údajne najdlhšie čakajúci následník trónu na prevzatie kráľovského titulu sa v máji konečne dočkal svojej intronizácie a korunovácie. Zároveň s ním sa tejto pocty dostalo aj jeho manželke Camille, rodenej Shand, neskôr vydatej Parker Bowles, teraz už kráľovnej. Ich vzťah je osudový, navzájom sa ako protiklady dopĺňajú už vyše 40 rokov. O Camille a Charlesovi prehovorila nedávno aj princezná Anna.

​Práve počas Vianoc sa odvysielal nový dokument s názvom Karol III.: Korunovácia, ktorý poskytuje pohľad do zákulisia príprav na korunováciu kráľa Karola II. s komentármi jeho blízkych. Kráľova sestra, princezná Anna, sa vyjadrila aj k jeho manželke Camille. "Poznám ju už dlho. Jej chápanie svojej rozdielnej úlohy od kráľa je absolútne vynikajúce. Táto rola nie je niečo, čo by bolo pre ňu prirodzené, ale robí to naozaj dobre," podotkla a zložila jej jasnú poctu.

Princezná Royal, ako tiež nazývajú Annu, jedinú dcéru kráľovnej Alžbety II., mala dlhú dobu voči Camille veľmi chladný vzťah. Iste sa jej nepáčilo, že je príčinou rozpadu manželstva Charlesa s Dianou, ale malo to aj zložitejší rozmer. Ako spomínala Angela Levin vo svojej knihe s názvom Camilla, Vojvodkyňa z Cornwallu, obe spájal aj vzťah s Andrewom Parkerom Bowlesom, prvým manželom súčasnej kráľovnej. Pre Annu neprichádzalo do úvahy, aby si ho vzala ako katolíka za manžela. "Po tom, čo Anna videla, ako tvrdo Camilla pracuje pre monarchiu a jej zmysel pre povinnosť, stala sa prístupnejšou," mieni Levin.

Camilla sa stala po boku jej lásky kráľovnou, o tom iste v minulosti ani nesnívala:

​V novom dokumente o britskom kráľovi sa objavil aj názor kráľovninej sestry Annabel Elliot. Podľa nej je Camilla pre jej kráľovského manžela aj po rokoch "skalou" a "je absolútne loajálna". Kráľ je jej za to veľmi vďačný. "On jej dal všetko. A tým nemyslím všetko toto, ako honor a bohatstvo, ale má záujem a znalosti o veciach, ktorým by nebola otvorená, keby ho nestretla. Sú ako jin a jang, naozaj. Sú to protiklady. Ale funguje im to báječne," nadchýňala sa nad nimi Elliot. Jej kamarátka poznamenala, že ich posilnilo aj to, že museli o svoju lásku bojovať. Je jasné, že kráľ skutočne našiel po boku niekdajšej milenky šťastie, hoci cesta k tomu bola tŕnistá a pomerne nešťastná.

Pre ženu

Najčítanejšie