Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
A je to vonku! TOTO sú údajní rasisti v kráľovskom paláci podľa Sussexovcov, je to šok!
Zdielať na

A je to vonku! TOTO sú údajní rasisti v kráľovskom paláci podľa Sussexovcov, je to šok!

Archívna reportáž

Na vianočný trh sa dostala novinka, ktorá rozhodne nepotešila britskú kráľovskú rodinu. Vyšla totiž ďalšia kniha, Gameover, teda Koniec hry, od Omida Scobieho, v ktorej sa rozoberá súkromie v paláci. Najškandalóznejšie na tom je, že v jej holandskom vydaní sa objavili aj konkrétne dve mená, ktoré sa mali vyjadriť rasisticky v súvislosti s očakávaným prvým potomkom Meghan Markle a princa Harryho.

​Za únikom dvoch kľúčových mien z najvyšších kráľovských kruhov v spojení s rasistickou poznámkou k potomkovi princa Harryho a Meghan, má stáť autor novej knihy Endgame, Omid Scobie. Ten to ale popiera, tvrdí, že nikde nikdy žiadne mená neuviedol. Ako sa potom teda objavili mená kráľa Karola III. a princeznej Catherine v holandskom vydaní knihy, nevedno. V Británii na to nahlas upozornil moderátor Piers Morgan. Vyjadril sa, že sa tak môže začať vyšetrovanie, či je to pravda, aký bol kontext a či v tom bol vôbec rasový zámer.

"Neverím, že by niekedy niekto z kráľovskej rodiny vzniesol nejaké rasistické komentáre. Pokiaľ nebudú predložené skutočné dôkazy o týchto tvrdeniach, nikdy tomu neuverím," postavil sa Morgan zároveň na stranu kráľovskej rodiny, pričom je známy kritik Sussexovcov, najmä Meghan. Na dôkaz pochybenia musel údajne holandský vydavateľ celý náklad knihy stiahnuť z predaja a zničiť so zdôvodnením, že šlo o chybu v preklade. Pritom za rasizmus sa mala údajne považovať otázka, ako veľmi tmavá asi bude pleť potomka Sussexovcov - čo ale mohlo mať podtext zvedavosti, bez negatívneho spojenia.

Harry akosi nenechádza spoločnú reč s otcom:

​Kráľa Karola III. táto správa zastihla na summite COP28 v Dubaji tesne pred jeho historickým prejavom. Vyzeral veľmi unavene a jeho lekár sa držal v jeho blízkosti, ktovie, či na neho nedoľahol aj nový škandál spojený s jeho menom. Ako hlava monarchie, pod ktorú patrí aj mnoho afrických krajín, si nemôže spájanie s rasizmom dovoliť.

​Dá sa predpokladať, že za únikom mien bola Meghan Markle, ktorá autorovi knihy Omidovi Scoobiemu mala pomáhať aj s jeho prvou knihou Finding Freedom a nazývajú ho aj jej "hlásnou trúbou". Kráľovský zasvätenec povedal pre pre The Sun, že je to "škaredý a úmyselný útok" z tábora Sussexovcov. "Vzťah Charlesa a Harryho by toto mohlo zlomiť tak, že sa už nebude dať napraviť," uviedol a niet pochýb, že to tak aj bude, ak sa ako zdroj informácií potvrdia Sussexovci. Človek by sa mal chuť spýtať - na čo je toto všetko dobré..?

Najčítanejšie