Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Platia za mlčanie?! Sussexovci zakázali negatívne komentáre na ich adresu!
Zdielať na

Platia za mlčanie?! Sussexovci zakázali negatívne komentáre na ich adresu!

Archívna reportáž

Na svojom imidži Sussexovci neustále pracujú aj s ich PR tímom. Neznesú údajne žiadne negatívne komentáre od nikoho, s kým spolupracujú či už spolupracovali, a sú na to takí citliví, že si to údajne poisťujú aj záväznou zmluvou. O to horšie však potom vyznievajú ich útoky na britskú kráľovskú rodinu, ktorá môže asi len ľutovať, že podobnú zmluvu nenechala podpísať aj Meghan a Harryho. No bola to zjavne dvojsečná zbraň, nakoľko po ohováračkách zo strany Sussexovcov ich popularita v podstate neustále klesá.

​Ako to vlastne je s úprimnosťou a liberalizmom Sussexovcov naznačuje ich úporná snaha ovplyvňovať tých, s ktorými prichádzali a prichádzajú do styku. Neželajú si, aby sa niekto niekedy o nich zmienil negatívne. Na poistenie si to dávajú aj ako požiadavku do zmlúv a kto ich poruší, hrozí mu pokuta. Skúsenosť s tým mala údajne aj newyorská škola Public School 123 v Harleme, kde v roce 2021 Sussexovci spoločne vystúpili. Podľa všetkého nebol ich dôvod návštevy iba nezištná podpora žiakov zo sociálne slabých rodín. Prišli s celým filmovým štábom, ktorý všetko zdokumentoval.

Iniciatívy sa ujala, ako takmer vždy, Meghan, ktorá predčítala žiakom úryvky zo svojej knihy Lavička a Harry pritom sedel pri nej a tiež počúval. Zábery z tejto aktivity sa potom vlani objavili aj v dokumente na Netflixe. Chceli pôsobiť veľmi mierumilovne a empaticky, no Meghan dosť nevhodne zvolila outfit, keď prišla medzi deti zo sociálne slabých rodín v kostýme za päť tisíc dolárov ovešaná drahými doplnkami. Schytala za to aj poriadnu kritiku, čo sa Meghan nepáčilo, keďže, ako neskôr vyšlo najavo, škola s nimi tiež uzavrela dohodu s ich netradičnou požiadavkou zakazujúcou kritiku či negatívne komentáre.

Harry sa neváha za ohováranie aj súdiť:

​Britský denník The Sun uviedol, že vedeniu tejto harlemskej školy predstavitelia nadácie Archewell predložili zmluvu, v ktorej sa mali zaviazať, že kompletne všetkým zamestnancom zakážu o nich "teraz alebo v budúcnosti" akokoľvek negatívne hovoriť na verejnosti, vrátane sociálnych sietí. Nevedno, či nakoniec na túto klauzulu vedenie pristúpilo, no nakoľko sa akcia konala, je zrejmé, že zmluvu podpísali. Ďalšou známou skutočnosťou je aj ich zákaz vstupu pre štyri britské médiá počas ich návštevy newyorského World Trade Center v septembri 2021, hoci je táto budova vo verejnom vlastníctve a prístupná pre všetkých bez rozdielu. Jednoducho, Sussexovcov zjavne neradno nahnevať - dovolené sú len chválospevy!

Pre ženu

Najčítanejšie