Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
TAKTO svet Kate nepozná! Ak by si to isté dovolila Meghan, bol by z toho škandál!
Zdielať na

TAKTO svet Kate nepozná! Ak by si to isté dovolila Meghan, bol by z toho škandál!

Archívna reportáž

Kate a William sa tešia obrovskej podpore verejnosti, obvykle všade bok po boku

Vždy dokonalá princezná Catherine (41) spravila tentokrát prešľap. Vlnu nevôle vyvolala u organizátorov slávnostného odovzdávania cien Earthshot 2023 v Singapure, ktoré sa má uskutočniť 7. novembra. Iniciátorom a zakladateľom tohto podujatia bol v roku 2020 jej manžel princ William. Oprávnene ich tam teda oboch očkávali.

​Kate svojho manžela všade verne sprevádza a získava si srdce verejnosti nielen jej krásou, ale aj sympatickým správaním a nenútenosťou, aj keď absolvuje jedno podujatie za druhým. No teraz sa výnimočne rozhodla pozvanie neprihať, čím mnohých poriadne nahnevala. Neberú zrejme veľmi do úvahy jej ospravedlnenie, že sa k Williamovi nepripojí pre dôležité školské skúšky ich syna princa Georgea (10), aby ho mohla podporiť. Padla pritom od niektorých ľudí v komentároch aj poznámka, ako by na toto isté reagovala verejnosť v prípade Meghan - niet pochýb, že by ju roznosili v zuboch.

To, že princezná Catherine poruší tradíciu, keď sa nezúčastní tretieho ročníka odovzdávania cien Earthshot 2023 v Singapure, neprijali organizátori v pohode. Práve jej manžel princ William vyhlásil cenu Earthshot v roku 2020 s cieľom propagovať účinné prístupy k najnaliehavejším environmentálnym výzvam sveta, a ceny plánuje udeľovať do roku 2030. Prvé dva ročníky s ním absolvovala aj Kate, tentokrát už princ oficiálne oznámil, že príde sám.

Niekedy musí Kate zniesť aj nepríjemnosti, no zvláda to s nadhľadom:

​Úvodná ceremónia udeľovania tejto prestížnej environmentálnej ceny sa konala v Londýne v októbri 2021, druhý ročník nasledoval vlani v decembri v Bostone. Kate vtedy na pódiu spolu s Williamom odovzdala cenu "Clean Our Air" v zelených šatách z recyklovaného materiálu. Vyzvala, aby ju nasledovali všetci na podporu udržateľnosti na našej planéte. Nedávno navštívila firmu Notpla, ktorá vyrába udržateľné obaly z morských rias a v roku 2022 sa stala víťazom ceny Earthshot za "Build a Waste-Free World". 

Pár momentiek z minulého ročníka:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Earthshot Prize (@earthshotprize)

Medzinárodná súťaž Earthshot vyzýva tvorcov, aby predložili svoje riešenia v piatich kategóriách: "Chráňte a obnovujte prírodu, Čistite vzduch, Oživte naše oceány, Vybudujte svet bez odpadu a opravte našu klímu." Tento rok pätnásť finalistov reprezentuje šesť kontinentov spomedzi 1300 nominantov a víťaz každej kategórie bude vyhlásený počas slávnostného odovzdávania cien v Singapure. Víťazi dostanú 1 milión libier na podporu realizácii ich nápadov." 

Pre ženu

Najčítanejšie