Jasno
18°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Budúci kráľ oslávil 10. narodeniny! Na oficiálnej fotke si všetci všimli TOTO!
Zdielať na

Budúci kráľ oslávil 10. narodeniny! Na oficiálnej fotke si všetci všimli TOTO!

Archívna reportáž

Prvorodený syn následníka britského trónu princa Williama (41), princ Geroge, oslávil v sobotu prvé okrúhle narodeniny desať rokov. Ako je zvykom, na oficiálnom profile princa a princeznej z Walesu zverejnili už hneď ráno jeho novú profilovú fotografiu aj s blahoželaním. Vysmiaty princ sedí na schodoch zámku vo Windsore a pôsobí uvoľnene. A ľudia si okamžite všimli jeden zásadný detail.

​Z troch detí následníka britského trónu, princa Wiliama, pôsobí najstarší George najvážnejšie. Dá sa to prikladať aj tomu, že si uvedomuje svoje postavenie v rámci hierarchie, ako druhý následník trónu. Po svojom otcovi zdedil nielen modrú krv, ale aj podobu, ako je úplne jasné aj z jeho najnovšej fotografie zverejnenej pri príležitosti jeho  narodenín. Na rozdiel od vlaňajších narodenín, keď ho ešte odfotila mama, princezná Catherine, je teraz autorkou fotografie profesionálna fotografka Millie Pilkington, rovnako ako to bolo aj na piate narodeniny v apríli princa Louisa.

Kate pred časom kritizoval kráľovský fotograf John Swannell, že tým, ako sa rozhodla fotiť svoje deti, znemožňuje sa zviditeľniť novej generácii fotografov. Ona si to zrejme zobrala k srdcu a tento rok všetky významné rodinné udalosti prenechala zdokumentovať profesionálom. No je to azda aj trochu škoda, jej fotky boli vždy veľmi bezprostredné, ako len deti dokážu byť v prítomnosti mamy.

Pozrite si momenty zo života princa Georgea od narodenia:

Malý George podľa niektorých odborníkov pôsobí na svoj vek veľmi zrelo, možno aj preto, že ho rodičia pripravujú dôsledne na život na verejnosti. Tento rok v máji sa stal najmladším budúcim kráľom, ktorý sa aktívne zúčastnil korunovačnej bohoslužby. Autor Tom Quinn, ktorý napísal knihu Gilded Youth o kráľovských deťoch, citoval jedného predstaviteľa paláca, ktorý opísal Georgea ako "takmer neprirodzene dospelého".

Očakáva sa, že si George vyberie kariéru v armáde, no zatiaľ sa zatiaľ venuje športom, hrá rugby, tenis a futbal v škole Lambrook neďaleko Ascotu, ktorú navštevuje odvlani rovnako ako aj jeho mladší súrodenci. Dokonalá príprava na budúcu rolu kráľa, hoci je to ešte poriadne ďaleko. No už teraz je priam kópia svojho otca, čo sa zhodli v komentároch aj priaznivci Kate a Williama. Poukázali nielen na podobu, ale aj výraz a pózu, dokonca aj oblečenie priam kopírujúce jeho otca. A možno to bol aj zámer, v tom prípade vydarený.

Najčítanejšie