Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kate a William oslávili 12. výročie svadby! Zverejnili fotku, ktorá hovorí za všetko!
Zdielať na

Kate a William oslávili 12. výročie svadby! Zverejnili fotku, ktorá hovorí za všetko!

Archívna reportáž

​Sympatický budúci kráľovský pár, princ a princezná z Walesu, William (40) a Catherine (41), zavŕšili 29. apríla dvanásť rokov spoločného života v manželstve. Ich svadba bola síce poriadne honosná, ako sa patrí na britskú kráľovskú rodinu, no na fotografii k výročiu svadby sedia na bicykloch oblečení športovo ako celkom obyčajní ľudia brázdiaci poľné cesty. Princ si svoju princeznú pridŕža rukou za ramená a ona ho zas drží za pás. Obaja vyzerajú aj po dvanástich rokoch ako stále zaľúbený a harmonický pár.

Prelom apríla a mája je v britskej kráľovskej rodine až nápadne plný rôznych rodinných udalostí. Zvlášť sa to týka princa Wiliama a jeho manželky Kate. Práve pred dvanástimi rokmi uzavreli 29. apríla s veľkou parádou v Londýne manželstvo. Postupne sa im narodili tri deti, princezná Charlotte 2. mája 2015, najmladší Louis 23. apríla 2018, teda dva dni po narodeninách kráľovnej Alžbety II., iba najstarší princ George oslavuje narodeniny až v lete, keďže sa narodil 22. júla 2013. Tento rok pribudne k oslavám aj korunovácia kráľa Karola II., ktorá bude 6. mája, čo bude zaiste najvýznamnejšia oslava celej britskej kráľovskej rodiny. Dokonca kvôli tomu priletí z USA aj princ Harry, aby vyjadril otcovi podporu, ale vzápätí má odletieť späť, aby stihol oslavu narodenín svojho syna Archieho, ktoré oslavuje v ten istý deň.

Kate a William sú v kráľovskej rodine nositeľmi nových čias, založili si aj profil na Youtube:

História lásky budúceho kráľovského manželského páru, ktorý je v poradí po panovníkovi Karolovi III. a jeho manželke druhým najvýznamnejším v britskej monarchii, je však dlhšia ako trvá ich manželstvo. Zoznámili sa už v roku 2001 počas ich štúdia na University St. Andrews v Škótsku. Kate spomínala v rozhovore k ich zásnubám v roku 2010, že sa pri ich stretnutí poriadne červenala. Princ William tvrdil, že hneď ako ju uvidel cítil "niečo veľmi zvláštne, niečo, čo by chcel preskúmať" a nasledujúci rok sa spoznávali ako kamaráti, kým zistili, že k sebe patria aj ako pár. Ťahali to spolu počas celého štúdia, ale po promócii sa William zľakol, že sa od neho očakáva, aby Kate už aj požiadal o ruku a radšej sa v roku 2017 rozhodol pre pauzu vo vzťahu. To napokon obom prospelo, pochopili, že k sebe patria.

Snubného prstienku sa Kate dočkala až 20. októbra 2010 počas ich výletu do Kene, keď ju William vysoko v horác požiadal o ruku. Prstienok vraj nosil tri týždne v ruksaku a strážil ho ako oko v hlave, kým prišla tá správna chvíľa, aby s ním pokľakol. Je zaujímavé, že tento prsteň s modrým drahokamom patril jeho mame, no po jej skone ho zdedil Harry. Z lásky k bratovi a sympatiám k jeho Kate mu ho ale daroval. Ktovie, či to teraz už neľutuje, po jeho vstupe do manželstva s americkou herečkou Meghan Markle ich vzťahy postupne ochladli, až sa po Harryho útokoch na kráľovskú rodinu s podporou manželky dostali na bod mrazu. Ale to je už iná história.

Najčítanejšie