Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Veľké prekvapenie! Princ George preskočil svojho otca, TOTO kráľovo dedičstvo dostal on!
Zdielať na

Veľké prekvapenie! Princ George preskočil svojho otca, TOTO kráľovo dedičstvo dostal on!

Archívna reportáž

Princ oslávil v lete 9. narodeniny

Následníctvo na trón je v britskej kráľovskej rodine jasne dané, no následnosť v dedení talentu zjavne nie. Kým kráľ Karol III. je známy láskou k umeniu, no nielen ako konzument, ale aj ako tvorca, o jeho synovi Williamovi sa nič také nevie. Zato jeho syn, tretí v následníctve na trón, princ George, zjavne od starého otca tento talent zdedil.

Rodina princa Williama (40) a Kate (40) sa pochválila peknou maľbou ich najstaršieho syna, princa Georgea (9). Tento obrázok má už mnoho obdivovateľov od kráľovskej rodiny až po celebrity z celého sveta, ako sa dá čítať z "lajkov", vrátane herečky Sharon Stone. Až prekvapivo talentovaným a úspešným maliarom je aj kráľ Karol III. (74), ktorý maľuje hlavne akvarely s námetom krajiniek v okolí kráľovských sídiel. Zdá sa, že jeho vnuk má talent po ňom. Ale aj Kate má veľmi umelecké cítenie. Vyštudovala dejiny umenia a už neraz dokázala, že má nadanie najmä pre fotografovanie.

Na akvarelovej maľbe malého princa je zobrazený sob, dva malé vtáky a modré pozadie s padajúcim snehom. Na jeho vek je to naozaj veľmi pekný výtvor a rodičia sú na neho právom hrdí. "Šťastné a veselé Vianoce od Georgea," stálo v odkaze pod obrázkom. Nadšenci čoskoro začali špekulovať, že toto jeho dielko bolo inšpirované vianočnou pohľadnicou od výtvarníčky Hannah Dale. Potvrdila to sama pre portál Hello! s tým, že to bolo "nečakané vianočné prekvapenie a bolo to naozaj milé". Príspevok sa objavil na jej Twitteri. "Okamžite som ho spoznala," priznala s radosťou. 

Pozrite si najmilšie zábery princa Georgea od útleho detstva až po dnešok: 

Hannah k tomu dodala, že si nie je istá, ako sa princ George mohol dostať k vianočnej pohľadnici, "ale veľmi rada by som to vedela". Umelkyňa povedala, že sa staví, že princ a princezná z Walesu sú hrdí na talent svojho malého syna. "Očividne má talent. Má cit pre formu a farby. Myslím, že láska k zvieratám a láska k prírode je zrejme niečo, čo ho zaujalo. To ma veľmi inšpiruje. Je to skutočná česť inšpirovať akékoľvek dieťa, aby chcelo kresliť alebo maľovať. Bol to naozaj krásny kompliment," povedala s potešením.

George sa inšpiroval umelkyňou Hannah Dale, ona sa však vôbec nehnevá, naopak, vidí v budúcom kráľovi talent:

"Áno, je tu rodinný talent na maľovanie a umenie. Ak si v tomto veku osvojíte lásku k maľovaniu a umeniu, myslím si, že je to úžasná vec, či už sa z toho stane kariéra, alebo len únik. Je to fantastická schopnosť pre každého a ja by som ju vždy podporovala u každého dieťaťa," hovorí oduševnene umelkyňa, ktorá inšpirovala aj malého princa. Rodičia malého Georgea ho iste budú v jeho nadaní podporovať.

Toto je originál od Hannah Dale:

Instagram/HD

Najčítanejšie