Zatiahnuté
14°
Bratislava
Demeter
26.10.2024
Hviezdneho speváka obvinila zo znásilnenia, ten ide do protiútoku! Žaluje ju o 2,5 milióna!
Zdielať na
Hudba

Hviezdneho speváka obvinila zo znásilnenia, ten ide do protiútoku! Žaluje ju o 2,5 milióna!

Archívna reportáž

Pred dvomi rokmi prišiel Nick o brata

Právnici v USA sa ozaj nemusia sťažovať na nedostatok práce. Rozvody a žaloby kvôli napadnutiam či dokonca znásilneniam patria, žiaľ, k najčastejším kauzám, ktoré musia riešiť. Spevák Nick Carter (44) z Backstreet Boys má na krku až tri žaloby za znásilnenie. No v prípade jednej z nich, od speváčky Melissy Schuman (39), sa rozhodol podať protižalobu a žiada odškodné za ohováranie vo výške 2,5 milióna dolárov.

​V zákulisí veľkých hviezd sa neraz dejú aj nepekné veci. Po vtvorení hnutia #MeToo vyšli aj po rokoch mlčania mnohé ženy von s pravdou o znásilnení, ktorého sa dopustili slávni či mocní muži. Hoci sa v nejednom prípade sa zistilo, že to nebola celkom pravda, ostáva obrovské množstvo prípadov, ktoré sa skutočne stali. Spevák z Backstreet Boys Nick Carter tvrdí, že tri ženy, ktoré na neho podali žaloby za znásilnenie, využili #MeToo na jeho finančné vydieranie a odmieta ich tvrdenia ako účelové. Na speváčku Melissu Schuman zo skupiny Dream sa dokonca rozhodol podať na Najvyššom súde Kalifornie v Los Angeles 26. júla protižalobu a žiada v nej o odškodnenie vo výške 2,5 milióna dolárov.

Ako uviedli v People, v Carterovom podaní stojí, že vyhlásenia Melissy Schuman majú "konkrétny zámer poškodiť jeho povesť a zasahovať do jeho obchodných príležitostí, výhod a zmlúv". Prostredníctvom svojich právnikov poprel každé obvinenie, ktoré proti nemu vzniesla v žalobe. Prvýkrát ho obvinila zo sexuálneho napadnutia na svojom blogu už v roku 2017. Neskôr o tom poskytla niekoľko rozhovorov. Tvrdila, že keď spolu v roku 2003 nakrúcali thriller The Hollow, pozval ju do svojho bytu v Santa Monice. Tam jej mal podať sedatíva a potom ju znásilnil. Carter tvrdí, že "neuvádza fakty" a na jej žalobu by sa má navyše vzťahovať aj zákon o premlčaní.

Trvá na tom, že sex mali po vzájomnej dohode a jej obvinenia sú len pokusom oživiť jej upadajúcu kariéru. Odkazuje na jej video z roku 2014 s názvom Potrebujem sa stať dôležitou na internete na YouTube. Tvrdí tiež, že spolu s jej otcom Jerome Schumanom naverbovali Shannon Ruth a tretiu nemenovanú ženu, aby na neho podali žaloby za znásilnenie a vydierali ho očierňovaním. Súdny spor s Ruth z roku 2022 vraj spôsobil, že on a Backstreet Boys prišli o 2,35 milióna dolárov v dôsledku zrušenia ich propagačných akcií, zmlúv, dohôd a koncertov. Carter v jeho protižalobe na Schuman tvrdí, že jej ohovárania mu spôsobili stratu 2,5 milióna dolárov a žiada preto odškodnenie v tejto výške. Isté je, že pošramotenú povesť mu to už celkom neočistí, no stále nie je jasné ani to, kde je pravda.

Najčítanejšie