Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Bendig veril, že po verdikte súdu ľudia uveria v jeho nevinu! Nestalo sa, TAKTO sa rozhodol reagovať!
Zdielať na

Bendig veril, že po verdikte súdu ľudia uveria v jeho nevinu! Nestalo sa, TAKTO sa rozhodol reagovať!

Archívna reportáž

Po zastavení správneho konania v kauze múky speváka Jana Bendiga (30) to mnohí, vrátane jeho samotného, zobrali ako dôkaz jeho neviny. Vo verdikte sa však uvádza, že chýbajú iné dôkazy, okrem výpovede svedka Lukáša Procházku, ktorý na speváka vlani v novembri vysypal múku, prípad teda nie je uzavretý s jednoznačným výsledkom. Mnohí preto naďalej veria, že si to Bendig s Procházkom dohodol.

​Na speváka Jana Bendiga veľmi doľahla kauza s múkou z vlaňajšieho udeľovania Slávikov. Aj keď mnohí ukazovali prstom práve na neho, že si to s útočníkom Lukášom Procházkom dohodol, v skutočnosti sa žiadne konkrétne dôkazy významne podporujúce či popierajúce toto tvrdenie nenašli. Na súťaži Muž roka si Honza v rozhovore pre eXtra.cz povzdychol, aké ťaťké obdobie to pre neho bolo: "Navážalo sa do mňa veľa, veľa ľudí." Veľkú úľavu preto pocítil, keď sa nedávno zastavilo správne konanie voči nemu, čo zobral ako dôkaz svojej neviny.

"Šli sme práve na koncert, riadil môj šofér a ja som spal. Lukáš bol vedľa mňa a naraz ma prebudil a povedal mi, že som nevinný," zveril sa Bendig s momentom, keď mu priateľ Lukáš Rejmon oznámil šťastnú novinu. "Mal som samozrejme radosť, pretože to, čo hovorím od začiatku, mám konečne na papieri, a mám strašnú radosť, pretože to konečne môžem roztrhať, hodiť za seba a ísť ďalej. Teraz za seba nechcem robiť žiadnu chudinku, ale nebudem klamať, nebolo to vôbec ľahké obdobie," priznal sa Honza k svojmu trápeniu.

Spočiatku sa rozšírilo, že za útokom bol rasizmus, to sa nepotvrdilo:

Iste muselo byť pre neho veľmi stresujúce, že ho zaplavilo toľko negatívnych odkazov a hejtov, pričom mu nedôverovali aj niektorí z kolegov. "Musel som si potom zakázať to čítať, pretože to bolo občas až nechutné. Tak som si povedal, že to nie je možné, a zároveň som nechcel kľačať na kolenách a prosiť všetkých, nech mi veria. Tak som čakal na tu správnu chvíľu a je to tu, takže som rád, že to mám za sebou a som šťastný," vydýchol si. No pravda je taká, že sa stále nájde veľa ľudí, ktorí mu neveria, ale nechce sa im doprosovať. "Moji fanúšikovia za mnou určite stáli. Chodili na koncerty, mal som vypredané a tie koncerty som si užíval a nedali mi ani raz najavo, že by mi neverili alebo že by mnou pohŕdali, naopak mi dali obrovskú podporu," konštatoval dojatý spevák. 

Najčítanejšie