Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Ani obrovská podpora tisícov ľudí nestačila, Stanka Apfelová podľahla rakovine († 34)
Zdielať na

Ani obrovská podpora tisícov ľudí nestačila, Stanka Apfelová podľahla rakovine († 34)

Zdroj: instagram/jablllcko

Vo februári sa spojili tisíce ľudí, aby suplovali zdravotnú poisťovňu a zložili sa na liek pre 34-ročnú hudobníčku, mamu 4-ročnej dcérky, Stanislavu Apfelovú. Obrovská vlna solidarity sa vtedy gitaristky a basgitarisky kapiel Zlokot a Toddler Punk veľmi silno dotkla a bola odhodlaná boj vyhrať. Žiaľ, dnes prišla smutná správa.

​Stanke diagnostikovali prvýkrát rakovinu prsníka v 3. štádiu ešte v roku 2020 a absolvovala kolotoč náročnej liečby. Žiaľ, choroba sa po roku vrátila v uzlinách na hrudníku. Liečba opäť zdanlivo zabrala, no po čase bol choroba späť. Tentokrát už bol jedinou možnosťou liek, ktorý poisťovňa na Slovensku neprepláca.

Stanka s pokorou napísala koncom februára svoj príbeh na sociálnu sieť a trúfla si poprosiť o podporu verejnosť. Takú vlnu solidarity azda ani nečakala, tisíce ľudí ochotne poslali dokopy vyše 300 tisíc eur, aby si mohla zaplatiť liek, ktorý bol v jej stave vyhodnotený ako najúčinnejší a všetci verili, že sa stane zázrak. Napriek tomu, že dostala niekoľko dávok, nezabral tak, ako všetci dúfali. 

Stanka hrala aj v obľúbenej kapele pre deti:

"Vďaka láska za všetko, bola si najlepšia manželka, maminka, kamarátka, a samozrejme basáčka a gitaristka. Bola si hodená do boja, ktorý sa nedal vyhrať, ale bila si sa ako lev," napísal srdcervúcu správu jej manžel Erik Horák na sociálnu sieť. Za mladou umelkyňou smútia nielen blízki a priatelia, ale aj celá hudobná scéna.

Najčítanejšie