Jasno
27°
Bratislava
Paulína
22.6.2024
Hviezdne maniere Ewy Farny? Unikli detaily zo zmlúv, je nielen drahá, ale aj náročná!
Zdielať na

Hviezdne maniere Ewy Farny? Unikli detaily zo zmlúv, je nielen drahá, ale aj náročná!

Archívna reportáž

Po tom, čo sa minulý mesiac objavili informácie o honorári v skutočne ohromujúcej výške za vystúpenie speváčky Ewy Farny (30) v moravskom Kolíne sa ukazuje, že to nie je ojedinelá skúsenosť z českých miest. Hneď nato viacerí usporiadatelia poukázali na ich zmluvy s rovnakými finančnými požiadavkami a ďalšími podmienkami pre Farnu a jej tím od jej agentúry.

​Zdá sa, že fandiť a dopriať sú dve rôzne veci. Ewa je síce aktuálne najväčšia česká spevácka hviezda, no pre mnohých bežných ľudí je šokujúce, že za jedno vystúpenie dostane aj viac, ako niekto aj za rok práce. Minulý mesiac vyšlo najavo, že Ewe Farne z mestskej kasy v moravskom Kolíne vyplatili za vystúpenie až 617 584 Kč, v prepočte takmer 25 tisíc eur. K tomu musia zabezpečiť aj ubytovanie pre ňu a jej tím v aspoň štvorhviezdičkovom hoteli s raňajkami, či parkovanie.

Časopis Sedmička zverejnil niektoré údaje aj z iných získaných zmlúv pre Ewu Farnu. Okrem šokujúcej čiastky za koncert sú v zmluvách jej agentúry aj ďalšie finančne či organizačne náročné požiadavky. Je to napríklad ubytovanie pre 18 osôb v minimálne štvorhviezdičkovom hoteli - jedna rodinná izba, šesť dvojlôžkových a päť jednolôžkových izieb s raňajkami a parkovaním. Ak sa zruší z vážnych dôvodov koncert z jej strany, náklady organizátorovi nehradí, ak ale koncert zruší organizátor, musí Ewinej agentúre uhradiť  50 % zo zjednanej ceny.

Ewa má za sebou aj mega koncert k jej tridsiatke:

Po celú dobu skúšok a koncertu sa nesmie nikde fajčiť pod hrozbou zrušenia vystúpenia. Od usporiadateľa a jeho tímu sa v zmluve vyžaduje disciplína, slušné správanie a mlčanlivosť. Za prísne dôverné sú označené verejne neznáme skutočnosti zo súkromia Farnej, jej zdravotného stavu, majetkových pomerov, či umeleckej činnosti. Organizátor sa zaväzuje o ničom z toho nehovoriť ani po ukončení spolupráce pod hrozbou pokuty 50 tisíc korún zvlášť za každú jednu prezradenú informáciu. Nuž, Ewa zjavne vie, kam až môže zájsť a ako je zrejmé, aj pri týchto náročných podmienkach jej vychádzajú organizátori akcií v ústrety.

Pri štyroch koncertoch mesačne zarobí Ewa a jej tím stotisíc eur, niektoré mesiace aj raz toľko:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ewa Farna (@ewa_farna93)

Pre ženu

Najčítanejšie