Oblačno
15°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Desať rokov po smrti nie je pochovaná! Vdovec po Bartošovej drží urnu pre bizarný dôvod!
Zdielať na

Desať rokov po smrti nie je pochovaná! Vdovec po Bartošovej drží urnu pre bizarný dôvod!

Archívna reportáž

Uplynulo už desať rokov od smutného rozhodnutia speváčky Ivety Bartošovej (†48), že svoj život ukončí skokom pod vlak. Bolo to práve v deň narodenín jej kontroverzného manžela Josefa Rychtářa (66), ktorý by iste anketu v popularite nevyhral. Ich spolužitie sa nezaobišlo bez škandálov, po jej tragickom skone sa pričinil o ďalšie. Na mieste jej posledného odpočinku sa nedokázal dohodnúť s jej rodinou a doteraz nikam neuložil ani jej urnu.

​Jeden z najtragickejších osudov v českom šoubiznise postihol iste speváčku Ivetu Bartošovú. Z malej moravskej obce odišla po maturite do Prahy za slávou, ale nebola pripravená na všetky pasce. Jej neskúsenosť a slabosť využili viacerí muži, ktorými sa dala ovládať. Tým posledným bol jej druhý manžel Josef Rychtář a možno si nevybrala iba náhodou na samovraždu práve deň jeho narodenín. Ten je ale odhodlaný nezískať si ani jeden pozitívny bod a hoci sa to rodine ani fanúšikom zosnulej nepáči, stále odmieta vydať urnu s popolom.

Pre Ivetu urobil vdovec doma oltárik s jej fotografiou a anjelikmi, na ktorom vraj zapaľuje sviečky a vo váze pravidelne vymieňa čerstvé kvety. Tvrdohlavo odmieta uloženie urny do hrobu a tvrdí, že Ivetin jediný syn Artur vraj o ňu neprejavil ani raz záujem. Ako hlavný dôvod, prečo urnu nedá ani matke speváčky Rychtář uvádza, že ju chce mať pri sebe, ale má vraj aj strach z jej odcudzenia. "Bojím sa dať Ivetu do hrobu. Vandalom napadne kadečo," tvrdil svojho času. Do urny mali dať v krematóriu spolu s jej popolom aj zlaté šperky, vrátane snubného prsteňa, ktoré mala Iveta na sebe v osudný deň, a zapečatili ju - to je dôvod, prečo urnu odmieta vydať.

​Chodiť na Ivetin hrob nevidí dôvod ani jej sestra - dvojča Ivana Bartošová (58). "Nebola som tam ani raz. Nevidím dôvod, veď tam Iveta ani nie je," dala verejne na vedomie, čo jej v tom bráni. Ona ani celá ich rodina nie sú spokojní s tým, že je urna stále u Rychtářa. "Toto je veľmi smutné a trápi nás to všetkých, ale lepšie je to ani nekomentovať," dodala k tomu Ivana. Podobne to vidí aj Ivetina bývalá domáca Golda Dvořáková (70), ktorá sa starala aj o jej syna Artura. "Nechodím na hroby, kde nie je nikto pochovaný. Nevidím v tom žiadny zmysel. V ten tragický deň zapálim sviečku radšej doma," priznala. Artur sa k tomu nevyjadruje, neprišiel ani na krst knihy o jeho mame, nepochybne chce mať už prosto pokoj.

Najčítanejšie