Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zomrel spevák, ktorého najväčšie hity ovláda každý! Zneli aj v slávnych filmoch
Zdielať na

Zomrel spevák, ktorého najväčšie hity ovláda každý! Zneli aj v slávnych filmoch

Zdroj: pexels.com

Milovníci hitov zo 70. a 80. rokov minulého storočia si iste spomenú na frontmana skupiny Raspberries, Erica Carmena. Žiaľ, už nie je medzi nami. Zomrel cez víkend v spánku vo veku 74 rokov. Oznámila to jeho manželka Amy, ale neuviedla príčinu úmrtia. Okrem manželky po sebe zanechal dvoch potomkov, Claytona a Kathryn. No jeho hity ako napríklad All By Myself, Never Gonna Fall in Love Again či Hungry Eyes, zostávajú nesmrteľné.

​Manželka zosnulého Erica Carmena vo svojom vyhlásení na jeho stránke uviedla: "S obrovským smútkom zdieľame srdcervúce správy o úmrtí Erica Carmena. Náš sladký, milujúci a talentovaný Eric zomrel v spánku cez víkend. Veľkú radosť mal z vedomia, že po desaťročia sa jeho hudba dotýkala mnohých a bude jeho trvalým odkazom. Prosíme, rešpektujte súkromie rodiny, keď smútime za našou obrovskou stratou."

Zosnulý americký spevák bol autorom niekoľkých veľkých hitov v 70. a 80. rokoch, keď bol frontmanom skupiny Raspberries. Napísal, alebo sa podieľal na tvorbe väčšiny ich skladieb, vrátane ich najväčšieho hitu, Go All the Way. Táto pieseň má sugestívny text, ktorý sa zdal byť niektorým rozhlasovým staniciam v USA a Veľkej Británii príliš kontroverzný, ba BBC ju zakázala hrať. Popularita piesne opäť vzrástla v roku 2014, keď ju zahrnuli do prvého soundtracku Strážcov galaxie.

Po rozpade Raspberries v roku 1975 sa Carmen vydal na sólovú dráhu a zameral sa na tvorbu balád. Jeho prvé dva single All by Myself a Never Gonna Fall in Love Again inšpirované Sergejom Rachmaninom, boli veľkými hitmi v roku 1976. Ten prvý zaradila do repertoáru aj Céline Dion a zaznela aj v úvodnej scéne filmu Denník Bridget Jones. Olivia Newton-John naspievala jeho skladbu z roku 1977 She Did It a Shaun Cassidy a That's Rock and Roll. Carmenova skladba Hungry Eyes zaznela aj v kultovom filme Hriešny tanec.

Zdielať na

Najčítanejšie