Jasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
A je to tu! Bagárová spravila po dlhom odhodlávaní zásadné rozhodnutie!
Zdielať na

A je to tu! Bagárová spravila po dlhom odhodlávaní zásadné rozhodnutie!

Archívna reportáž

Keď sa Ruminka v máji 2020 narodila, Monika iste netušila, ako dlho bude dojičiť

Pre Moniku Bagárovú (29) je materstvo a jej prvé dieťatko veľkou témou. Na svojom instagramovom profile zdieľa od narodenia dcérky Rumii takmer každý deň ich spoločné zážitky. Pridáva aj rôzne rady, no keď vlani na jej tretie narodeniny prezradila, že ju ešte dojčí, boli mnohé mamičky prekvapené. No k bližiacim sa štvrtým narodeninám sa Monika rozhodle, že je načase toto veľké puto prestrihnúť. 

​Možno práve to, že s dcérkou Rumiou bola Monika Bagárová často sama bez partnera Makhmuda Muradova, ktorý sa zdržiaval v zahraničí kvôli zápasom, vzniklo medzi nimi skutočne veľké puto. Monika sa otvorene vyjadrovala aj o aspekte ich vzťahu v spojení s dojčením. Rumia sa ho urputne dožadovala až donedávna. Vidno to v jednom videu, kde Monika ukázala ako sa k nej túli, dobýva sa do výstrihu a opakuje "daj mi cici, mami... no tak, daj mi cici...". S jej nástupom do škôlky vlani v novembri však už Monika chcela s dojčením prestať, no neúspešne.

​Pre obe to bol už taký rituál pri zaspávaní, bez ktorého Ruminka nevedela zaspať. "Je to vec, s ktorou bojujem ako mama. Mám dojčenie rada, je to emočné spojenie s dieťaťom a neviem to úplne rozseknúť, aby sme prestali," zverila sa Monika pred časom na Instagrame. Zdá sa, že sa jej to teraz už konečne darí a hneď sa s tým aj pochválila. "Už prišiel ten správny čas. Celé roky som spávala na jednom boku s rukou hore. Vstávala som častokrát boľavá a nevyspatá, zato Ruminka veľmi spokojná. Cítim sa hrozne unavená," vysvetľovala mama temer štvorročnej Rumii.

Monika sa stala priam ideálom milujúcej matky, bezhraničnú lásku dokázala aj touto pesničkou:

Nezabudla však podotknúť: "Vydržala som dlho a neľutujem, bolo to krásne." Monika opísala, ako na to šla. Aby sa to podarilo, dala ju spať na noc k starým rodičom. Ďalší večer ju pri sebe už uložila, ale prsník jej nedopriala napriek slzičkám s prosbičkami. "Ale verím, že to bude dobré, že si o chvíľku ani nespomenieme. Keď dnes povedala, že chce, a plakala, tak som ju pomaznala a vysvetľovala jej to, a... zvláda to zatiaľ lepšie, než som si myslela," konštatovala s uspokojením Bagárová. No za propagáciu dojčenia aj do vyššieho veku dieťatka jej rozhodne patrí chvála. Pre dieťatko je obrovským prínosom, napokon, dlhodobé dojčenie odporúča aj Svetová zdravotnícka organizácia. "Je to velká vec nielen pre nás, ale hlavne pre tie naše lásky. Bol to ich prístav pocitov bezpečia, lásky, upokojenia a tiež predsa aj tej najväčšej dobroty na svete," krásne a citlivo ukončila svoje rozlúčenie s dojčením táto milujúca mama.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Bagárová (@bagarovamonika)

Najčítanejšie