Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zbohom, Bertramka! Gottová kúpila vilu za takmer tri milióny eur, Karlovi by sa asi nepáčila!
Zdielať na

Zbohom, Bertramka! Gottová kúpila vilu za takmer tri milióny eur, Karlovi by sa asi nepáčila!

Archívna reportáž

Krásne miesto s úchvatným výhľadom na Prahu sa zapáčilo v prvej polovici sedemdesiatych rokov minulého storočia Zlatému slávikovi Karlovi Gottovi (†80) natoľko, že tam kúpil prvorepublikovú vilu, ktorú po rekonštrukcii obýval až do svojho odchodu na druhý svet. Vlani v októbri však oznámila vdova Ivana Gottová, že túto majstrovu milovanú vilu na Bertramke opúšťa a premení ju na unikátne múzeum otvorené pre širokú verejnosť.

​Ešte skôr, ako oznámila Ivana Gottová svoj zámer "odovzdať" slávnu vilu na Bertramke ľuďom, mala už podľa webu eXtra.cz vyplatenú plnú sumu za nový dom na Smíchove pre ňu a jej dve dcéry v hodnote 68 miliónov korún, v prepočte 2,75 milióna eur. Dokonca údajne predtým, ako podpísala finálnu zmluvu. Prekvapivo ale vilu nekúpila ako fyzická osoba, ale ako konateľka spoločnosti Karel Gott Agency s.r.o, a tak si jej prevádzku môže odrátať z daní. Nakoľko je ale firma plne v jej rukách, nič neriskuje a bol to ekonomicky výhodný ťah, v tom je Ivana majsterka. 

Vila o rozlohe 305,2 m2 s piatimi obytnými miestnosťami stojí na pozemku s plochou 1004 m2. Má celkom iný štýl ako Bertramka, ktorá je skutočne "klasika". Vo vnútri si dal majster strop obývačky a jedálne vyložiť vzácnym drevom, umiestnil tam klavír, intarzovaný nábytok s veľkou knižnicou a nechýba tam ani krb. Z obývačky sa dá vyjsť na veľkú terasu s výhľadom na Prahu, kde spevák rád maľoval obrazy. Ivana je modernejšie zmýšľajúca, a tak vyzerá aj jej nová vila v radovej zástavbe, ktorej fotky si môžete pozrieť TU.

Na Karla sa stále nezabúda:

​V roku 2015 Bertramku Gott prepísal na Ivanu ako dar k jej štyridsiatke a o dva roky prešla nákladnou rekonštrukciou. Vilu chce sprístupniť verejnosti na výročie manželových nedožitých 85. rokov. Vlani v deň jeho skonu napísala: "Milí Karlovi priaznivci, najskôr aj vy dnes na môjho manžela spomínate viac než inokedy… A ja cítim, že práve dnes je ten správny deň, aby som sa s vami podelila o dôležitú novinku, ktorú chystáme na druhú polovicu budúceho roku. Uvidíte našu milovanú vilu autenticky tak, ako v nej môj muž žil v rokoch 1974 – 2019, teda viac ako polovicu života." Pochopiteľne, skalní fanúšikovia, ktorých je stále mnoho, sa z jej rozhodnutia veľmi tešia.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Najčítanejšie