Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Smutná správa, neliečiteľná choroba pokročila! Celine Dion už neovláda svoje telo
Zdielať na
Hudba

Smutná správa, neliečiteľná choroba pokročila! Celine Dion už neovláda svoje telo

Archívna reportáž

O zdravotnom stave Celine Dion sa pre jej extrémnu chudosť špekulovalo už roky. Minulý rok napokon speváčka priznala, že ju zdravie skutočne trápi a, žiaľ, na jej chorobu neexistuje liek. Ide o extrémne vzácny syndróm stuhnutej osoby, keď človek postupne stratí kontrolu nad svojím telom a svaly doslova "stuhnú". Jej sestra teraz prišla s mimoriadne znepokojivou novinou.

​Speváčkina sestra Claudette zverejnila v rozhovore pre 7 Jours aktuálne informácie o Celininom boji s mimoriadne zriedkavou neurologickou poruchou.  "Celine je v súčasnosti v stave, keď sa jej telo nachádza v bezvedomí: "Celine tvrdo pracuje, ale nemá kontrolu nad svojimi svalmi. Čo mi láme srdce, je to, že vždy bola disciplinovaná. Vždy tvrdo pracovala. Naša mama jej vždy hovorila: 'Keď to budeš robiť dobre, spravíš to poriadne," hovorí zdrvená Claudette o sestre, ktorá vždy tvrdo pracovala a v kariére dosiahla obdivuhodné výsledky. Žiaľ, v boji s chorobou je to nad jej sily.

V januári bola Celine pre chorobu nútená ukončiť európsku časť svojho turné a neskôr všetky termíny zrušila. Keďže hlasivky sú tiež sval, Celine v súčasnosti už nemá kontrolu nad svojím hlasom. "Hlasivky sú svaly a srdce je tiež sval. To je to, čo ju čaká. Keďže ide o 1 prípad z milióna, vedci neurobili taký veľký výskum, pretože to nepostihlo toľko ľudí," smutne konštatuje Claudette.

Pripomeňte si obrovský hit I'm Alive - Som nažive:

V súčasnosti neexistuje liek na toto ochorenie, ktoré môže zanechať postihnutých ako "ľudské sochy", neschopných chodiť alebo hovoriť. Kanadská superhviezda Celine už predtým svojim fanúšikom povedala, že sa snaží robiť všetko pre to, aby minimalizovala príznaky. "Je mi ľúto, že mi trvalo tak dlho, kým som sa vám ozvala. Dlho som sa potýkala so zdravotnými problémami a bolo pre mňa naozaj ťažké čeliť výzvam a hovoriť o všetkom, čím som si prešla," ozvala sa pred časom fanúšikom samotná Celine vysvetľujúc svoju chorobu. Ešte pred niečo vyše mesiacom pritom bola s jej deťmi na hokejovom zápase a zdalo sa byť všetko v poriadku. Žiaľ, ako sa ukázalo, choroba nemilosrdne postupuje a zrejme sa speváčke už nesplní jej veľký sen - zaspievať si ešte na pódiu. Jej slová lámu v tejto súvislosti srdce: "Chcem, aby ste všetci vedeli, že sa nevzdávam... a neviem sa dočkať, kedy vás opäť uvidím!"

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Céline Dion (@celinedion)

Pre ženu

Najčítanejšie