Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Svetoznámy muzikant zomrel v Prahe, mŕtvica ukončila jeho život priskoro
Zdielať na
Hudba

Svetoznámy muzikant zomrel v Prahe, mŕtvica ukončila jeho život priskoro

Zdroj: SITA

Z Prahy prišla smutná správa. Britský muzikant Kevin "Geordie" Walker, gitarista anglickej rockovej skupiny Killing Joke, skonal po tom, čo ho postihla masívna mozgová príhoda. Muzikant zomrel obklopený najbližšími, do Prahy prišli žiť už pred pár rokmi.

​Kapela v príspevku na sociálnych sieťach uviedla, že je jeho smrťou "zdrvená". Zosnulý hudobník, ktorý pochádzal z Durhamu, sa ku Killing Joke pripojil v roku 1979. Spolu s Jazom Colemanom bol jediným stálym členom kapely. Účinkoval aj po boku Paula Fergusona a Martina "Youth" Glovera. Walker pôsobil aj v industriálnych skupinách The Damage Manual a Murder, Inc. 

Walker nahral s Killing Joke 15 štúdiových albumov, naposledy v roku 2015 vyšiel album Pylon. V marci tohto roku Killing Joke vydali nový singel Full Spectrum Dominance a v londýnskej Royal Albert Hall naživo predstavili svoje prvé dva albumy Killing Joke a What's THIS For...!

Pripomeňte si jeden z veľkých hitov kapely s ešte mladučkým Geordiem:

Kapely ako Metallica, Nirvana, Nine Inch Nails a Soundgarden uvádzali, že Killing Joke mali na ich tvorbu kľúčový hudobný vplyv. Walkerovi vzdali po skone hold mnohí slávni kolegovia, napríklad gitarista Guns N' Roses Duff McKagan povedal: "Nech odpočívaš v pokoji, Geordie Walker. Moje myšlienky sú s jeho rodinou a chlapcami z Killing Joke. Geordie bol skutočným vynálezcom masívneho zvuku, ktorý ovplyvnil mnohých z nás. Človek... a sakra milý chlapík." 

Aj členovia kapely Ministry smútia za zosnulým hudobníkom:

Randy Blythe, spevák heavymetalovej skupiny Lamb of God, uviedol, že ho Walkerova smrť "nesmierne zarmútila" a spomenul si, ako ho videl hrať minulý rok na festivale. "Práve na tomto koncerte som skutočne pocítil váhu a silu jeho hry v individuálnom zmysle. Geordie hral na starom Gibsone s dutým zlatým telom, čo nie je obvyklá voľba gitár pre takúto ťažkú hudbu, a vďaka nemu všetko vyzeralo úplne bez námahy a v pohode," napísal Blythe. "Odpočívaj v pokoji, Geordie, vďaka za neuveriteľnú hudbu," odkázal zosnulému kolegovi do neba.

Najčítanejšie