Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Bagárovej kamarát Bendig sníva o deťoch! Jeho partner súhlasí, ale...
Zdielať na

Bagárovej kamarát Bendig sníva o deťoch! Jeho partner súhlasí, ale...

Zdroj: instagram/LR

Vyzerá to ako rozprávkový príbeh, kam sa až dostal drobný plachý chlapec rómskeho pôvodu Jan Bendig (29). Nemá ešte ani tridsať a už je aj na obálke prestížneho časopisu Forbes. Jeho cieľavedomá práca na sebe a svojej kariére ho vyniesla medzi uznávaných spevákov, ale bez pomoci jeho životného partnera Lukáša Rejmona (38) by to zrejme nedokázal. Už roky sú spolu, kúpili si dom a obaja by chceli spolu vychovávať aj dieťa.

​Keď mimoriadne citlivý finalista speváckej talentovej súťaže Jan Bendig pochopil, že je gay, aj že jeho spočiatku ľahkovážny prístup k životu ho priviedol na mizinu, do jeho života vstúpili panické záchvaty a mal veľmi blízko k tomu, aby ukončil dobrovoľne svoj život. Pomohol mu vtedy jeho priateľ a súčasný životný partner Lukáš Rejmon. Bol to on, kto rozhodol, že s tým treba niečo robiť a poslal ho k lekárke, ktorá mu pomohla liekmi a vhodnou terapiou. Bolo ale hlavne na ňom, či sa dokáže vzchopiť. Jeho tvorivá práca, istota v partnerovi a pracovné úspechy mu vrátili sebavedomie a pevnú pôdu pod nohami.

Teraz je už na seba oprávnene hrdý a veľmi uznanlivo sa o ňom vyjadruje aj jeho životný partner. Je pyšný, že sa Janko dostal na obálku Forbesu ako prvý Róm, dva roky predtým sa to ako Rómke podarilo Monike Bagárovej. Bendig je na výslní, o čom svedčí aj jeho prvá veľká koncertná show z februára, ktorú sa mu podarilo vypredať. Začiatky jeho kariéry ale neboli ľahké, keď sa musel s pomocou jeho priateľa Rejmona doprosovať, aby vôbec mohol vystúpiť v televízii. "Teraz je to fajn a tá práca sa sa jednoducho vypláca. Veľa ľudí Honzovi píše, že ich inšpiruje k tomu, aby makali. Už to nie je o tom, že sa Róm nemôže nikam dostať, ale keď pracuje a chce byť dobrý, dokáže všetko," konštatuje Lukáš. 

Janovi sa mimoriadne darí, má za sebou spolupráce s Monikou Bagárovou, Luciou Bílou či Dominikou Mirgovou. Pozrite si aj klip k piesni Dávno vím v spolupráci s Michalom Davidom: 

Hoci už majú Jan a Lukáš plány na rodičovstvo, svoj vzťah nechcú zoficiálniť úradmi ako registrované partnerstvo. "Mali sme akési zásnuby, ale bolo to počas prvého roka, počas takej tej zamilovanosti. Vadí mi, že je to registrácia, keby to bolo regulárne manželstvo, tak do toho pôjdeme. Registrované partnerstvo je k ničomu, nič nám to nedá," mieni Rejmon, ktorý je predsa len trošku zdržanlivejší aj v otázke otcovstva. "Honza chce dieťa, najradšej hneď, ale ja hovorím, že musíme ešte pracovať aspoň päť rokov, aby sme sa potom mohli venovať dieťaťu," zvažuje ich situáciu zjavne racionálne a prakticky rozmýšľajúci Bendigov partner. Aj ich názor ako prísť k dieťaťu je odlišný. "Honza by chcel vlastné dieťa s náhradnou mamou a ja by som chcel dať šancu dieťaťu z detského domova," zveril sa Lukáš. Ako dodal Bendig, možno teda budú aj dve. 

Honza s Lukášom si plánujú v budúcnosti založiť rodinu:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lukasrejmon (@lukasrejmon)

Súvisiace články

Najčítanejšie